Johanna Walterson blir vd på VB energi

På nytt jobb Johanna Walterson har utsetts till vd på VB energi. Hon kommer närmast från Ellevio och tar över efter Malin Wallenberg som går till ett nytt vd-uppdrag på Mälarenergi.

Johanna Walterson blir vd på VB energi
Johanna Walterson blir vd för VB energi som har 65 anställda. Foto: pressbild

Ny vd på Västerbergslagens energi AB, VB energi, blir Johanna Walterson som närmast kommer från Ellevio, där hon varit ansvarig för projektverksamheten för Ellevios elnät i Stockholm.

– Jag är både ödmjuk och förväntansfull inför uppdraget att driva och utveckla VB energi framåt tillsammans med alla kompetenta medarbetare, säger Johanna Walterson i ett pressmeddelande.

Hon efterträder Malin Wallenberg som lämnar sitt uppdrag den 18 oktober och går vidare till Mälarenergi där hon också blir vd. VB energis ekonomichef Mats Blomqvist går in som tillförordnad vd fram till den 7 december då Johanna Waltersson tillträder.

Lovisa Fricot Norén, chef för Vattenfall värme i Sverige och styrelseordförande i VB energi, är nöjd med rekryteringen:

– Jag är mycket glad att kunna meddela att Johanna Walterson har utsetts till ny vd. Johanna har bred erfarenhet från energibranschen, att leda investeringstung verksamhet och därtill utmärkta ledaregenskaper, säger hon.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.