Thomas Sparrmo blir ny vd på Solkompaniet

På nytt jobb Thomas Sparrmo blir ny vd på Solkompaniet. Han kommer närmast från Saltå Kvarn och efterträder Axel Alm på posten.

Thomas Sparrmo blir ny vd på Solkompaniet

Axel Alm, som har varit vd för Solkompaniet sedan 2019, lämnar företaget. Styrelsen har utsett Thomas Sparrmo som ny vd. Thomas Sparrmo kommer senast från rollen som vd för Saltå Kvarn och har över 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom teknik- och tillväxtföretag.

Marie Fossum Strannegård, styrelseordförande för Solkompaniet och vd för bolagets majoritetsägare AxSol, säger att hon är mycket glad att Thomas Sparrmo valt att tacka ja till vd-rollen.

– Thomas gedigna erfarenheter av att skala upp och driva förändringsarbete inom bolag i olika faser och på olika marknader gör att han har rätt profil för att ta Solkompaniet till nästa nivå, säger hon i en kommentar.

Vill bidra till tillväxt

Thomas Sparrmo tillträder rollen som vd för Solkompaniet den 1 november. Axel Alm stannar kvar inom bolaget november månad ut för att säkerställa en bra överlämning.

– Norden är i stort behov av mer fossilfri elproduktion, där den storskaliga solkraften kommer bli ett allt viktigare bidrag. AxSol spelar här en viktig roll genom att ha investerat i de bolag som driver på utvecklingen. Nu ser jag fram emot att få bidra till fortsatt tillväxt i både Sverige och i övriga Norden. Men framför allt ser jag fram emot att träffa kunder och våra medarbetare, säger Thomas Sparrmo, tillträdande vd för Solkompaniet.

Axel Alm stannar kvar inom bolaget november månad ut för att säkerställa en bra överlämning. 

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.