Ester Alavei blir ny vd på Thorengruppen

På nytt jobb Thorengruppen har rekryterat Ester Alavei till vd-posten. Hon kommer närmast från rollen som utbildningsdirektör i Norrköpings kommun och ersätter Ola Rönnqvist som återgår till styrelseordförandeposten för koncernen.

Ester Alavei blir ny vd på Thorengruppen
Ester Alavei tillträder i januari. Foto: Thorengruppen

Ester Alavei har en bakgrund inom skola och utbildning och har tidigare arbetat både som gymnasielärare och specialpedagog. Hon arbetar nu som utbildningsdirektör i Norrköpings kommun och har dessförinnan varit chef för Bildningsförvaltningen i Trelleborg.

– Mitt hjärta brinner för ledarskap och utveckling. Viljan att vidlivhålla det unika men också utveckla och effektivisera det utifrån ändrade förutsättningar. Vi kan inte göra som vi alltid har gjort och förvänta oss ett annat resultat. Med erfarenhet som chef och ledare på strategisk nivå, har jag under många år utvecklat förmågan att bygga upp och tillföra nya perspektiv på utveckling och kvalitet, säger Ester Alavei i ett pressmeddelande.

Fokus på kvalitetsarbete

Avgående vd:n Ola Rönnqvist återgår till rollen som styrelseordförande för Thorengruppen och leder kvalitetsutskottet i styrelsen.

– Ester är starkt analytisk och en enormt driven person som alltid får resultat och levererar. Jag känner mig väldigt trygg med Ester som ny vd för Thorengruppen, säger avgående vd:n Ola Rönnqvist.

Thorengruppen är en utbildningskoncern som innefattar bland annat Thoren Business School och Yrkesgymnasiet. Bolaget grundades 1999 och har totalt 2 300 medarbetare och 19 000 elever.

Ester Alavei tillträder 1 januari nästa år.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.