Cristina Petrescu blir Securitas Sveriges nya vd

På nytt jobb Cristina Petrescu har rekryterats till vd-posten på Securitas Sverige. Hon kommer senast från Sodexo och ersätter Carl Dahlén som fortsätter i en annan roll inom företaget.

Cristina Petrescu blir Securitas Sveriges nya vd
Cristina Petrescu tillträder som vd och landschef för Securitas i januari. Foto: Pressbild

Säkerhetsföretaget Securitas Sverige har valt Cristina Petrescu till ny vd och landschef. Hon kommer närmast från servicetjänstbolaget Sodexo där hon varit vd för hälso- och sjukvårdsenheten samt utbildning. Dessförinnan har hon arbetat i olika ledande positioner på IT-företaget Tietoevry, och har erfarenhet från att driva stora affärer inom offentlig och privat sektor, digital transformation, produktutveckling och systemintegration för kunder i varierade branscher.

– Jag är en transformationsledare och ser människorna inom Securitas som den främsta tillgången för vår utveckling, och jag gillar inte status quo. Oavsett om det är branschen, behovet, samhället eller människorna som förändras så måste vi bejaka det, ta till oss av det och förändra det som behövs, säger Cristina Petrescu i ett pressmeddelande.

Carl Dahlén som varit vd för Securitas Sverige sedan hösten 2020 fortsätter som operativ chef nordvästra Europa.

– Cristina har mycket relevant bakgrund från var hon jobbat tidigare med mycket personalintensiva verksamheter men också i kombination med djup kunskap inom såväl teknik som IT, säger Carl Dahlén.

Cristina Petrescu tillträder 1 januari 2024.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.