Cecilia Sebesta blir vd på Edsbyn

På nytt jobb Edsbyn, på pappret AB Edsbyverken, har rekryterat Cecilia Sebesta som vd. Hon kommer närmast från den amerikanska möbelproducenten Emeco och tillträder i februari.

Cecilia Sebesta blir vd på Edsbyn
Cecilia Sebesta. Foto: pressbild

Cecilia Sebesta är civilekonom med inriktning på strategi i grunden och har lång erfarenhet av exportförsäljning och etablering. Den 1 februari tillträder hon som vd för möbeltillverkaren Edsbyn som enligt styrelseordföranden är mitt inne i en förändringsresa.

– Cecilia kommer att vara en nyckelperson i detta. Hon är en genuin och energirik person med gedigen erfarenhet från design och inredningsbranschen och har ett brett kontaktnät i såväl Sverige som internationellt, säger Conny Torstensson, styrelseordförande i Edsbyn, i ett pressmeddelande.

Cecilia Sebesta kommer närmast från den amerikanska möbeltillverkaren Emeco där hon varit ansvarig för försäljningen och verksamheten i Europa, Mellanöstern och Afrika. Tidigare har hon även jobbat på flera företag i inredningsbranschen, till exempel B&B Italia, Walter Knoll och mattbolaget Kasthall.

”Viktig del av framtida designsverige”

Hon säger att hon ser sin nya vd-tjänst som en utmaning hon är mycket glad och stolt över att axla.

– Edsbyn är ett anrikt och välrenommerat företag som grundades 1899, och att få möjlighet att vara med på den kommande resan känns oerhört inspirerande. Jag är ödmjuk inför utmaningen men känner en trygghet i bolagets historia och de stora möjligheter vi ser för framtiden. Edsbyns tradition och hantverk är en viktig del av framtida designsverige, säger Cecilia Sebesta i pressmeddelandet.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.