Thomas Ekman ny vd på Axel Johnson

På nytt jobb Dustin groups tidigare vd Thomas Ekman är ny vd på Axel Johnson. Han efterträder Mia Brunell Livfors som fortsätter vara knuten till koncernen som styrelseledamot och rådgivare.

Thomas Ekman ny vd på Axel Johnson
Thomas Ekman tillträder 7 september. Foto: Axel Johnson

Thomas Ekman har flera vd-uppdrag bakom sig. Han intog rollen på Dustin group 2018 och har dessförinnan varit vd på Cabonline group och Tele2 Sverige.

– Thomas Ekman är en mycket erfaren och högt uppskattad vd med en bred kompetens och erfarenhet av att leda företag i noterad såväl som privat miljö. Han har ett starkt engagemang som stämmer väl överens med vår syn på långsiktigt företagsbyggande och vår vilja att förena affärs- och samhällsnytta, säger styrelseordförande Caroline Berg i ett pressmeddelande.

Som vd för Dustin group har Thomas Ekman haft ett nära samarbete med Axel Johnson som är största ägare.

– Jag har lärt känna den starka kombination av långsiktighet, otålighet och samhällsengagemang som präglar koncernen. Utifrån den bakgrunden och den starka position som gruppen har byggt upp, ser jag verkligen fram emot att få leda Axel Johnson-koncernen till nya framgångar tillsammans med medarbetarna, säger Thomas Ekman.

Thomas Ekman tillträder den 7 september.

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.