Lindex vd Susanne Ehnbåge tar över Stockmannkoncernen

På nytt jobb Susanne Ehnbåge går från att vara enbart Lindex vd till att bli koncernchef för hela ägarbolaget, Stockmann Group. Hon efterträder Jari Latvanen som lämnar bolaget.

Lindex vd Susanne Ehnbåge tar över Stockmannkoncernen
Foto: Valokuvaaja

Susanne Ehnbåge har tidigare varit vd för Netonnet och Siba. Lindex har hon lett sedan 2018. När hon nu tar över hela koncernen kommer hon parallellt med uppdraget fortsätta som för modekedjan. I en intervju med finska tv-kanalen Yle säger hon att hon inte ser några problem med att kombinera de två rollerna, även om hon i fortsättningen kommer att behöva tillbringa mer tid i Finland.

– Prio ett är att lära känna Stockmann och medarbetarna. Jag behöver tillbringa mer tid här, ställa frågor och lära mig mer, säger hon till Yle.

Känner sig herad

Stockmann har kämpat en längre tid med lönsamheten, men styrelseordföranden Sari Pohjonen lyfter i ett pressmeddelande fram att man följer sin strategi i satsningarna på digitala tjänster och e-handel och att man ser Lindex-kedjans tillväxt och positiva utveckling som en viktig grund i bolaget framöver.

Susanne Ehnbåge säger i samma pressmeddelande att hon är hedrad över att få uppdraget.

– Vi kommer att fortsätta att driva våra strategiska prioriteringsområden framåt i syfte att stärka tillväxten i bägge våra divisioner, kommenterar hon.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.