Han tar över som vd för Byggelement

På nytt jobb Från och med 1 maj är Tobias Rönje ny vd på Byggelement. Han tillträder vd-rollen efter att Carl Rülcker flyttats upp till ansvarig för Peab Byggsystem.

Han tar över som vd för Byggelement

Tobias Rönje tar över som vd på Byggelement efter att ha haft tidigare befattningar som försäljningschef och vice vd på företaget. Han har en gedigen bakgrund inom branschen, inklusive erfarenheter från Finja Betong.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår stabila organisation och leverera på den offensiva plan vi satt för verksamheten. Det är viktigt att våra satsningar håller tempo då vi har stora ambitioner när det gäller hållbarhet och en hög grad av automation, säger Tobias Rönje i en kommentar.

Han tillträder vd-rollen efter att Carl Rülcker flyttats upp till ansvarig för Peab Byggsystem, som nyligen har utökat bolagsgruppen med fler varumärken. Vd-bytet skert under ett expansivt skede i Peabbolaget. Som ny ledare för Byggelement kommer Tobias Rönje att ha en viktig roll i att fortsätta utveckla företaget i en tid av förändringar och tillväxt.

Halverar mängd cement

Byggelement har infört en produktionsprocess som använder mindre cement för att producera betongelement, vilket har gett företaget en fördel inom klimatförbättrad produktion. För att fortsätta utveckla denna process utökar företaget nu sina anläggningar i Ucklum utanför Stenungssund och i Hallstahammar för att implementera en höggradigt automatiserad produktionsprocess med användning av robotteknik. Genom att övergå från manuell till automatiserad tillverkning kommer företaget att öka sin kapacitet att producera väggar och bjälklag. Investeringen planeras vara färdigställd i början av 2024.

– Vi ska fortsätta utveckla Byggelement och vårt erbjudande och kommer att kunna erbjuda ett halverat klimatavtryck till ett konkurrenskraftigt pris. På så sätt kan vi också nå vårt mål att ytterligare förbättra kundnöjdheten, avslutar Tobias Rönje.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.