Jobbsökares 7 främsta krav på rekryterande chefer 2019

Rekrytering En ny undersökning visar att rekryterande chefer ofta inte levererar enligt jobbsökarnas förväntningar. Det handlar framför allt om för långsamma rekryteringsprocesser och brist på återkoppling under processens gång, men också om chefens agerande under anställningsintervjun.

Jobbsökares 7 främsta krav på rekryterande chefer 2019

1 578 anonyma jobbsökare deltog i undersökningen, som genomfördes av rekryterings- och bemanningsföretaget TNG under våren 2019. Respondenterna kom från plattformar som Careerbuilder, Blocket Jobb, StepStone, Arbetsförmedlingen, Linkedin, Facebook och CS-jobb med flera och motsvarar ett representativt och slumpmässigt urval av jobbsökande i Sverige inom områden som it, teknik, ekonomi, finans, kundtjänst, marknad, försäljning, inköp, logistik och HR.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Här är listan med de 7 främsta kraven på rekryterande chefer:

1 Prioritera rekryteringen 


93 % anser att rekrytering brukar ta för lång tid, vilket är en ökning från 2018. Ofta är det långsam återkoppling som är problemet: 73 % anser att det brukar ta för lång tid att få veta ifall deras ansökan är aktuell, och 55 % menar att det tar för lång tid mellan inskickad ansökan och den första personliga kontakten.

2 Fördomsfri ansökan


89 % uppger att de gärna söker jobb där deras och alla andras ansökningar hanteras fördomsfritt. Det handlar bland annat om att kunna erbjuda en ansökningsprocess där jobbsökare så långt som möjligt kan vara anonyma och inte ombeds att skicka med sitt foto eller svara på frågor om sin ålder. Allt för att undvika att den som tar emot ansökan påverkas av fördomar och väljer bort någon på felaktiga och diskriminerande grunder. Något som 70 % misstänker sig ha råkat ut för.

3 Snabbt besked om avslag

84 % vill få besked så snart som möjligt när de inte är aktuella för ett jobb de sökt.

4 Insyn och löpande återkoppling

65 % vill ha insyn i allt som sker i processen och hanteringen av deras ansökan. Om ansökan är läst, när det är dags för intervju, avslag, etc.

5 Var påläst och lyssna

54 % uppger att de varit med om att chefen inte varit påläst om deras CV under anställningsintervjun, och 45 % har upplevt att chefen hellre pratat om sig själv och företaget än lyssnat.

6 Berätta om förmåner, lön och utvecklingsmöjligheter

48 % vill att chefen under anställningsintervjun berättar om anställningsförmåner. Vidare vill 42 % veta vad lönen ligger på och 45 % önskar få höra vilka utvecklingsmöjligheter det på sikt finns i rollen.

7 Fokusera på ”Culture add”


46 % vill bli anställda för att de kan tillföra något nytt till företagskulturen – inte passa in i den befintliga. 18 % tycker det är fel att basera en tillsättning på företagskultur överhuvudtaget och 31 % uppger att de låtit bli att söka ett jobb de var intresserade av för att de känner att de inte kommer passa in i den beskrivna företagskulturen.

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.