Jan-Erik Hellman ny vd på Ica Fastigheter

På nytt jobb Ica Fastigheter får ny vd. Det är Jan-Erik Hellman som tar över ledarskapet efter Anna Nyberg som slutade som vd den sista juni i år.

Jan-Erik Hellman ny vd på Ica Fastigheter

När Ica Fastigheter rekryterar ny vd han branschen, och funnit Jan-Erik Hellman. Han kommer närmast från Vasakronan AB där han sedan 2010 har haft olika ledande positioner, senast som chef för Investeringar & Projekt. Hans gedigna erfarenhet av strategisk fastighetsutveckling var också ett skäl till rekryteringen, säger Nina Jönsson, vd för Ica Gruppen, i ett pressmeddelande:

− Han har haft många ledarroller i fastighetsbranschen där han arbetat brett med transaktioner, projekt och förvaltning, säger hon. Att bygga relationer och skapa förtroende är några av Jan-Eriks styrkor.

Vd-posten på Ica-gruppen blir också något av en återkomst för Jan-Erik Hellman. Han inledde en gång sin karriär i fastighetsbranschen på fastighetsbolaget.

− Jag är stolt och tacksam för möjligheten att få leda Ica Fastigheters fortsatta utveckling. Fastighetsbranschen står inför både utmaningar och möjligheter framåt, inte minst när det gäller hållbarhet. Det känns extra roligt att få arbeta med dessa frågor inom Ica där jag påbörjade min professionella karriär, säger Jan-Erik Hellman i en presskommentar.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.