Idhammar rekryterar Henric Mellbin som vd

På nytt jobb Henric Mellbin blir ny vd på Idhammar. Han kommer från rollen som vice vd på Granitor Aenigma och efterträder Jan-Olof Hilmerstam som går till LKAB.

Idhammar rekryterar Henric Mellbin som vd
Henric Mellbin. Foto: pressbild

Henric Mellbin har tjugo års bakgrund av verksamheter inom underhåll och kapitalförvaltning. Han är sedan tidigare styrelseledamot i Idhammar som är ett dotterbolag till Granitor Aenigma där han haft rollen som vice vd.

– Henric Mellbin har stor kunskap om verksamheten och är en erfaren ledare som starkt kommer att bidra till Idhammars utveckling och dess strategiska målsättning, säger Jonas Bergmark, styrelseordförande på Idhammar i ett pressmeddelande.

Idhammar tillhandahåller utbildningar, konsulttjänster och resursförstärkning. Henric Mellbin ser utmaningar i samhället när det kommer till att effektivt nyttja resurser och det stora behovet av kvalificerad arbetskraft.

– Här spelar Idhammar en viktig roll och vi kan med vår erfarenhet och kunskap göra en stor skillnad i att skapa en effektiv, störningsfri och hållbar verksamhet, säger Henric Mellbin.

Idhammars tidigare vd Jan-Olof Hilmerstam börjar på LKAB där han ska jobba med bolagets förflyttning inom kapitalförvaltning och riskbaserat datadrivet innehåll.

– Med Henric får vi en god efterträdare med sin gedigna bakgrund och branscherfarenhet och jag önskar honom och bolaget fortsatta framgångar framöver, säger Jan-Olof Hilmerstam.

Henric Mellbin tillträder den 12 januari nästa år.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.