Nya grepp i förändringsledningen

Läsvärt I boken Promotivt förändringsarbete förklarar författarna David Loid och Clas Malmström varför vanlig förändringsledning så ofta misslyckas och hur det är hög tid att ta nya grepp.

Nya grepp i förändringsledningen
Claes Malmström

–  Jag har mött alldeles för många desillusionerade och lidande medarbetare, vars engagemang och entusiasm tagits ur dem genom att deras arbetsplats har utsatts för ett klantigt förändringsprogram, säger Clas Malmström.

I boken förklarar de inte bara hur felaktiga förändringsmetoder förstör för organisationer utan också hur man istället kan göra för att få igång och hålla liv i konstruktiva utvecklingsprocesser, som både verksamheten och de berörda människorna mår bra av.

Boken presenterar tre perspektiv som påverkar hur både ledare och medarbetare förhåller sig till arbete överhuvudtaget och till förändringsprocesser i synnerhet. Kapitlen varvas med författarnas egna erfarenheter från framgångsrika förändringsprojekt och avslutas med beprövade, goda råd till de ledare eller medarbetare som befinner sig i eller inför ett förändringsprojekt.

–  Här presenteras en ny förklaringsmodell till hur man arbetar framgångsrikt med förändringsprocesser i svensk arbetskultur, berättar Kajsa Lindroth, förläggare på Liber som ger ut boken.

Om författarna:

David Loid arbetar med organisationsutveckling och har genom åren sammanfört teorier och tankar för att skapa en ny förståelse kring vad som gör att organisationer utvecklas eller väljer att stanna i en rigid struktur som inte utvecklas trots starka influenser utifrån. Clas Malmström är företagsläkaren som specialiserat sig på psykosocial och organisatorisk arbetsmiljö.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.