Hon blir ny vd på norska Telenor

På nytt jobb Benedicte Schilbred Fasmer går från bankvärlden till positionen som koncernchef på den norska operatören Telenor.

Hon blir ny vd på norska Telenor

Nu står det klart att norska Telenor får en ny vd och koncernchef den 1 december i år. Styrelsens val har fallit på Benedicte Schilbred Fasmer, som idag är vd på norska Sparebank 1 SR-Bank.

Hon efterträder Sigve Brekke, som har varit vd på Telenor i knappt tio år och som enligt sitt avtal nu kan gå i pension.

– Styrelsen har sökt efter den mest kvalificerade kandidaten för att leda Telenor och vi är glada att Benedicte Schilbred Fasmer har gått med på att ta på sig denna roll. Telenor är en institution av stor betydelse för våra 200 miljoner kunder och för de samhällen vi stärker. Vi behöver en vd med stor ledarskapsförmåga, som förstår hur teknologi kommer att möjliggöra för oss att leverera en säker och överlägsen kundupplevelse och någon som kommer att säkerställa lönsam tillväxt, säger Telenors styrelseordförande Jens Petter Olsen i ett uttalande.

– Jag känner mig oerhört privilegierad att få möjligheten att leda Telenor, som är i en klass för sig när det gäller lönsam tillväxt och kundupplevelse inom den europeiska telekomindustrin. Jag har arbetat med digital innovation och transformation i två decennier och enligt min mening står bank- och telekomindustrin inför liknande omvälvningar. Jag ser mycket fram emot att bidra till fortsatt tillväxt och kundcentrering i Telenor, säger Benedicte Schilbred Fasmer.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.