Ulrika Palm blir ny vd för Cloetta Sverige

På nytt jobb Ulrika Palm blir Cloetta Sveriges nya vd senast under hösten 2024. Hon efterträder Katarina Tell som blir koncernchef och vd för Cloetta AB.

Ulrika Palm blir ny vd för Cloetta Sverige
Ulrika Palm. Foto: Cloetta

Ulrika Palm kommer att ingå i koncernledningen och efterträder Katarina Tell, som i april 2024 utsågs till koncernchef och vd för Cloetta AB. Med över tjugo års erfarenhet från ledande befattningar hos internationella konsumentvarubolag som Unilever och Procter & Gamble, har Ulrika Palm en gedigen bakgrund inom kommersiell verksamhet. Hon har också varit marknads- och innovationsdirektör på Lantmännen Cerealia och vd för Lager 157. Hon kommer närmast från positionen som Division Director Nordics och vd för Midsona Sverige AB, där hon också var medlem i koncernledningen på Midsona AB. Hon är utbildad civilekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

– Jag ser fram emot att bli en del av Cloetta Sverige och att bidra till företagets fortsatta resa. Min passion och engagemang för att bygga långsiktigt hållbara affärsverksamheter kommer att vara centralt i mitt arbete, säger Ulrika Palm i ett pressmeddelande.

När hon tillträder, övergår Katarina Tell till rollen som koncernchef och vd för Cloetta AB. Henri de Sauvage Nolting kommer att kvarstå som rådgivare till bolaget fram till september 2024.

– Vi är mycket glada att välkomna Ulrika till Cloetta. Hennes omfattande erfarenhet inom både strategisk och operativ affärsutveckling samt varumärkesutveckling kommer att vara ett värdefullt tillskott för vår fortsatta utveckling, kommenterar Katarina Tell.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.