Mårten Lindberg blir ny vd för fusionerad HSB-förening

På nytt jobb Mårten Lindberg har tilldelats uppdraget som vd för den fusionerade HSB-föreningen när HSB Göta och HSB Sydost går samman den 1 februari 2025. Han är sedan tidigare vd för HSB Sydost och kommer nu också att leda HSB Göta under fusionsprocessen.

Mårten Lindberg blir ny vd för fusionerad HSB-förening
Mårten Lindberg Foto: HSB

Reine Johansson, som har varit vd för HSB Göta sedan 2019, kommer att stanna kvar i en rådgivande funktion fram till fusionen.

– Båda föreningarna har haft förmånen att ledas av såväl kompetenta som uppskattade verkställande direktörer, så valet har inte varit självklart även om vi nu landat i beslutet att erbjuda Mårten Lindberg uppdraget, kommenterar Sebastian Lindroth och Elin Rydberg, styrelseordförande för HSB Sydost respektive HSB Göta, i ett pressmeddelande.
Mårten Lindberg uttrycker positivitet och entusiasm inför sin nya roll.

– Det är med glädje och stor ödmjukhet som jag tar mig an uppdraget att leda våra båda föreningar mot ett samgående. Jag ser mycket fram emot att lära känna HSB Götas organisation och medarbetare för att tillsammans fortsätta fusionsarbetet, kommenterar han.
Reine Johansson, som varit en stark förespråkare för fusionen, kommer att fortsätta stödja Mårten Lindberg och organisationen under övergångsperioden.

– Jag har sedan diskussionerna startade varit en stark förespråkare för ett samgående föreningarna emellan. Så länge jag finns kvar här kommer jag fortsätta att stötta Mårten och organisationen på vägen framåt, säger Reine Johansson i pressmeddelandet.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.