Sveriges bästa ordförande

Ägare & Styrelse Utmärkelsen ”Chair of the Year Sustainability 2018” går till Castellums styrelseordförande Charlotte Strömberg. Hon tilldelas priset för sin förmåga att framgångsrikt lyckats få Castellum att kombinera ekonomisk, social och miljöinriktad hållbarhet och förädla dessa värden genom samtliga verksamhetsprocesser.

Sveriges bästa ordförande

Charlotte Strömberg är den tredje kvinnan som får priset, vilket delats ut elva gånger.

Hon är styrelseordförande för Castellum sedan 2012 och även styrelseledamot i Clas Ohlson AB, Kinnevik AB, Sofina S. A och Skanska AB. Charlotte Strömberg är även ledamot i Aktiemarknadsnämnden och medgrundare i DHS Venture Partners, en riskkapitalfond som stöds av alumner från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har tidigare haft befattningar såsom vd för Jones Lang LaSalle Norden och ledande befattningar inom investment banking hos Carnegie Investment Bank samt Alfred Berg.

Läs mer: Styrelsen och ordföranden ett radarpar

– Affärsnytta går hand i hand med Castellums Agenda för den Hållbara Staden 2030. Ständiga förbättringar med mätbara mål inom hållbarhet erbjuder en genväg till våra finansiella mål och ett långsiktigt hållbart värdeskapande för våra aktieägare, kunder, medarbetare och andra partners. På ett personligt plan känns det extra roligt att få arbeta med mina hjärtefrågor i styrelserummet, att få inspirera och inspireras av andra, säger Charlotte Strömberg, Castellums styrelseordförande.

Läs mer: Säkrare styrelsen har både män och kvinnor

Motivering till priset Chair of the Year Sustainability 2018:

”Vinnaren är en utomordentlig styrelseordförande med förmågan att kunna kombinera hög kompetens och stor ambition med en särdeles god ledarskapsförmåga. Hennes djupa erfarenheter och kunskaper från både finans- och fastighetssektorn tillsammans med ett inflytelserikt ledarskap har haft betydande påverkan för bolagets framgång. Lägg därtill en brinnande energi för företaget, aktieägare och anställda så kommer man så nära en idealisk ordförande man kan tänka sig. Hon har drivit på och lett den omfattande men framgångsrika omstruktureringen av bolaget som gjorts de sista åren. Hon har också haft ett tydligt fokus på att visa att hållbarhet skapar värden för aktieägarna. Charlotte har visdomen och den starka drivkraft som krävs för att implementera och genomföra strategierna som leder till framgång.”

Utmärkelsen Chair of the Year Sustainability delas ut i de nordiska länderna. Det är elfte gången priset delas ut i Sverige. Bland tidigare pristagare finns Lena Hofsberger, Ambea, Hans Stråberg, Atlas Copco, Claes-Göran Sylvén, ICA-Gruppen AB, Anitra Steen, Svenska Spel, Fredrik Arp, Nolato AB, Melker Schörling, Hexagon AB, Fredrik Lundberg, Cardo AB, Carl Bennet, Getinge AB, Anders Narvinger, Alfa Laval AB och Mats Qviberg, HQ AB. Fram tills 2018 hette priset Chair of the Year.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.