Här är Sveriges snabbast växande techföretag

Företagande En ny rankning har publicerats över Sveriges snabbast växande techföretag. Listan toppas av ett spelföretag som redovisar en tillväxt på över 5 000 procent de senaste fyra åren.

Här är Sveriges snabbast växande techföretag
Foto: Stock adobe.

Det är revisions- och konsultbolaget Deloitte som för 18:e året i rad publicerat sin rankning av Sveriges snabbast växande techföretag – Sweden Technology Fast 50.

Samtliga tre bolag i topp har ökat sin nettoomsättning med över 3 000 procent de senaste fyra åren.

Spelkoncern i topp

Överst på listan återfinns spelkoncernen Enad Global 7 (EG7) som redovisar en ökad nettoomsättning på hela 5 092 procent de senaste fyra åren.

EG7, som grundades 2013 och har 15 kontor världen över, utvecklar, marknadsför och distribuerar pc-, konsol- och mobilspel till den globala spelmarknaden. Koncernen har över 450 spelutvecklare och utvecklar både egna spel, så kallad IP:n, och är konsulter till andra företag genom sina spelutvecklingsdivisioner. Totalt har gruppens marknadsavdelning bidragit till lanseringen av över 1 500 titlar, varav många världsberömda varumärken som Call of Duty, Destiny, Dark Souls och Rage.

Effektiviserar konsultuthyrning

Andraplatsen går till Vakanta med en tillväxt på 4 504 procent de senaste fyra åren. Företaget har skapat en digital plattform som standardiserar och effektiviserar alla aspekter av konsultuthyrning. Bolaget grundades 2013 och har i dag fem anställda.

Världsledande inom life science

På tredje plats finns BICO Group med en tillväxt på 3 054 procent under fyraårsperioden. Företaget grundades 2016 och är en världsledande koncern inom life science. Genom att kombinera olika teknologier som till exempel robotik, ai, datavetenskap och 3D-printning gör bolaget det möjligt för kunderna att förbättra framtidens hälsa. Företaget har över 1 000 anställda.

Fakta om rankningen

Sweden Technology Fast 50 är instiftat av Deloitte och genomförs årligen sedan 2003. Rankningen baseras på företagens ökning av nettoomsättning under den gångna fyraårsperioden och omfattar både publika och privata företag, liksom all typ av teknik.

Här finns hela listan.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.