Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Han blev Årets Företagare i Sverige

Affärerna Richard Bergfors, vd för Max Burgers, har utsetts till Årets Företagare i Sverige 2020. Det är en utmärkelse som delas ut av organisationen Företagarna.

Han blev Årets Företagare i Sverige
Richard Bergfors tycker att det är otroligt stort att få den här utmärkelsen.

– Max Burgers är en klart lysande polstjärna på företagarhimlen. Ett familjeföretag från Norrbotten som utmanar de globala jättarna i snabbmatsbranschen – och vinner. De har kopplat ihop det lokala, det nära, det hållbara med vårt behov av mat i handen snabbt. Men framför allt gör de Sveriges godaste hamburgare. I sanning en värdig vinnare av vår finaste utmärkelse: Årets Företagare i Sverige, säger Företagarnas vd Günther Mårder i en kommentar till vinnaren.

Richard Bergfors tycker att det är otroligt stort att få den här utmärkelsen.

– Jag delar priset med min pappa som arbetande styrelseordförande och grundare av Max, min mamma som medgrundare och mina syskon som också jobbar inom företaget och så klart alla 6 000 Max-are i Sverige och övriga länder, kommenterar han.

Richard Bergfors tycker det är extra hedrande att få ett pris från Företagarna, en medlemsorganisation som jobbar för att utveckla näringslivet.

– Vi företagare kan göra stor skillnad i många avseenden, inte minst inom hållbarhet. Jag hoppas att vi på Max kan fortsätta inspirera fler företag att göra mer inom klimatfrågan, avslutar Richard Bergfors.

Juryns motivering:

”En maxad framgångssaga! Två tonåringar satte tänderna i ett internationellt koncept och skapade ett svenskt recept. De vågade tänka nytt och vara först och satte hemstaden på kartan. Sedan starten för femtio år sedan har de gjort en resa både i geografin och filosofin. Jämte den affärsmässiga expansionen har produktutvecklingen drivits på av nya idéer, råvaror och smaker. Alltid först på bollen, som med Tex-Mex, Drive-in och Low Carb.

Med tiden har de även gått i bräschen för sitt miljöarbete och tagit ett stort socialt ansvar. Sedan starten i Gällivare 1968 har Årets Företagare utvecklats till mer än 150 restauranger i fyra länder, 6 000 anställda och en omsättning på närmare 4 miljarder.”

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.