Ett lag är något helt annat

Krönika När sommaren gav vika för hösten väntade resan till Camogli. En liten fiskeby i Ligurien, precis så pittoresk och charmig som den låter.

Ett lag är något helt annat
Malcolm Wiberg är krönikör i Vd-tidningen.

Alla på firman var kallade, nästan alla kom. I mer än ett år hade vi levt med restriktioner. Det hade gått lättare för oss än för många andra. När vi startade vår advokatbyrå i januari 2019 beslöt vi att ersätta arbetstid med fri tid, eller som det så vackert heter, frihet under ansvar. När pandemin släckte ner världen blev därför förändringen för oss mer beskedlig än för andra. Vi fortsatte som tidigare med fri tid och ett öppet kontor för de som ville. Men ändå, mer än ett år utan att träffas på riktigt.

När vi en morgon i september 2021 mötes på Arlanda kunde man ta på känslan, på längtan att ses, på viljan att tillsammans komma vidare. En grupp på drygt 30 personer. Några hade arbetat ihop i många år, några kom just före pandemin, och några strax därefter. Tre dagar senare var vi åter i Stockholm. Under skratt, stoj och ett ”vi ses i morgon” slöt sig vår resa. Vi var fortfarande en grupp, men nu en grupp med lagkänsla. På väg mot att bli ett lag. Måhända liten skillnad i ord, men gigantisk i prestation.

En grupp är en samling människor, vilka som helst. I bästa fall pratar dom med varandra, i värsta fall existerar dom bara sida vid sida. Ett lag är något helt annat. Ett lag är ett antal individer med kompletterande kompetenser som arbetar ihop mot ett gemensamt mål i konstant dialog. Inte övertygad om skillnaden? Gå till ”youtube.com/watch?v=1I-CV59aO_0” och titta på världens snabbast depåstop, 1.88 sekunder. Där har du ett lag.

När vi kom hem från Camogli var vi ännu inte ett lag, men vi var en grupp med lagkänsla. Det tar mer än tre dagar att forma ett lag, men känslan kan man hitta, precis som vi gjorde i Camogli. Vad är då trixet, hur går det till att gå från grupp till lag? Mitt svar är ”sociala relationer”. Klart att vi arbetade strukturerat under dagarna i Camogli. Vi satt våra timmar och byggde strukturer utifrån principen ”var är vi”, ”vart ska vi” och ”hur tar vi oss dit”. Det arbetet är en förutsättning, som en röd tråd. Men det är inte där magin händer. Magin uppstår i det sociala samspelet mellan människor, det är där en samling individer går från att vara en grupp till att bli ett lag. För att det ska hända krävs att vi investerar tid i ”informell affärsutveckling”, eller närmare bestämt att vi umgås kring annat än arbete och ger oss tid att upptäcka varandra som människor, att vi lyssnar på och visar uppskattning för varandra; och inte minst, att vi är oss själva. En kultur präglad av vänskap, uppskattning, och autensitet, är en kultur ”dressed for success”. Allt ni behöver addera till den kompotten är ett gemensamt mål. Se där, där har ni sedan ett lag på väg mot framtiden. Eller för att citera Andrew Carnegi.”Teamwork is the fuel that allows common people to attain uncommon results”.

Fakta

Malcolm Wiberg

Är advokat och vd för Westerberg & Partners Advokatbyrå. Tidigare var han ordförande och vd för Advokatfirman Lindahl i Stockholm. Han är författare till ”Medvetet Ledarskap – Att förändra en företagskultur”.

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.