Efaren medtechare blir ny vd på VOC

På nytt jobb VOC Diagnostic har utsett Lotta Tollstoy Tegler till ny vd. Hon kommer att dela sin tid mellan vd-rollen på VOC Diagnostics och sin fortsatta position som vd för FluoLink.

Efaren medtechare blir ny vd på VOC
Lotta Tollstoy Tegler. Foto: Josefin Berggren

Sedan maj 2023 har Jan Erik Hedborg verkat som interim vd för VOC Diagnostics och överlämnade i maj rollen till Lotta. Med en gedigen bakgrund som tidigare CTO på AddBio och en PhD i Kemi, har Lotta sedan förra hösten varit ansvarig för kvalitets- och regulatoriska frågor i VOC Diagnostics.

– Jag är glad att ha fått uppdraget som vd för VOC. Efter att ha arbetat på företaget under ett års tid har jag en god känsla för vad som behöver hända härnäst och vilka utmaningar företaget står inför. Rollen ger mig möjlighet att kombinera min tidigare erfarenhet inom Medtech med forskning om luktsinnesreceptorer och cancer under min post-doc tid på MIT. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet kunna skapa ett framgångsrikt diagnostikbolag i framkant, säger Lotta Tollstoy Tegler i ett pressmeddelande.

VOC Diagnostics är ett innovativt medtech-företag som har utvecklat en banbrytande teknik för tidig upptäckt av äggstockscancer genom luktämnen i blodprov

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.