Edit Künstlicher – ”en obotlig serieentreprenör”

Ny bloggare Ni har väl inte missat Vd-tidningens blogg? Här får ni får ta del av kunskap, tankar och reflektioner från skribenter inom deras respektive expertområden. Denna vecka publicerar vi ett inlägg av PR- och varumärkesexperten Edit Künstlicher.

Edit Künstlicher – ”en obotlig serieentreprenör”
Edith Künstlicher. Foto: Maria Östlin

Edit Künstlicher, vem är du?

– Jag är en obotlig serieentreprenör som älskar att bygga bolag och varumärken. Jag har jobbat med försäljning och kommunikation i olika former sedan början av 90-talet och brinner lite extra för god service och hög kvalitet. Det finns något unikt med att gå det där lilla extra varvet för kunden. Jag driver byrånätverket editK sedan 2013 och Sveriges största entreprenörskapspodd sedan 2020. Jag konsumerar medier i kvadrat och har ett stort samhällsintresse som jag försöker kanalisera genom att jobba med uppdragsgivare som kan göra skillnad. De som känner mig väl skulle nog hävda att jag har mycket energi, får saker gjorda och att jag förknippas med färgen cerise och franska bulldoggar. (Jag har haft fem stycken)

Vad är PR för dig?

– Bra PR kan skapa förändring, förflytta opinion eller få läsaren och lyssnaren att vidga sina vyer. PR är det man på fackspråk kallar förtjänat innehåll. Framförallt är det fantastiskt roligt att hitta kreativa sätt att nå ut med ett budskap, vi som jobbar med PR trollar med knäna på daglig basis!

Vad kommer din blogg att handla om?

– Jag ska blogga om det som ligger mig varmt om hjärtat och det jag hjälper mina uppdragsgivare med på daglig basis. Inom det breda begreppet kommunikation ska jag lyfta på locket till allt från personal branding till sociala medier och nätverksbyggande. Jag vill verkligen ge läsarna både inspiration och kloka tips i sitt dagliga arbete. Allt vi gör i vårt arbete som företagsledare genomsyras av kommunikation och det är ett område som dessutom är snabbföränderligt. Jag tar även gärna emot frågor om kommunikation från läsare! Det här ska bli så roligt, jag är redo!

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.