Den ostoppbara sköldpaddan

Krönika De som känner mig vet att jag sedan tio år tillbaka är en av dem som kämpat för mer jämställdhet i landets bolagsstyrelser. Går det framåt?

Den ostoppbara sköldpaddan
Johanna Palmér är krönikör hos Vd-tidningen. Här skriver hon om behovet av ledarskap.

Ja, riktningen är tydlig. Men dock i en sköldpaddas krälande hastighet när den träget rör sin otympliga kropp och korta, stadiga fötter mot strandkanten.

Enligt Almi har andelen bolag med minst en kvinna i styrelsen ökat med 1 procentenhet det senaste året och med 5 procentenheter sedan undersökningen gjordes för första gången 2013. I Östsvenska Handelskammarens mätning, som pågått sedan 2018, har andelen kvinnor i den östsvenska regionens näringsliv gått från 18 till 24 procent. I landet är siffran cirka 20 procent. Så såg det inte ut för hundra år sedan!

Ett ofta framfört argument är att det fortfarande är för få kvinnor på ledande positioner, vilka är bra språngbrädor till styrelserummet. Här har stiftelsen Allbright upplyftande fakta: Ökningen av kvinnor i ledningsgrupper är nästan dubbelt så snabb jämfört med förra årtiondet. Vd-kvinnorna i svenska börsbolag har mer än dubblerats det senaste årtiondet. Andelen kvinnor i börsens ledningsgrupper har under samma period ökat med 67 procent.

Jag tror att jag hört nästan alla förklaringar till varför det ser ut som det gör. Men än har jag inte hört något jag tycker är giltigt. ”Vår valberedning har letat och letat…” Jasså! Kan det vara så att er valberedning är en av de 85 procent som inte har en kvinnlig valberedare? Har ni tittat på någon av alla de styrelselistor som ploppat upp runtom i landet på senare år?

Den riktiga orsaken till att jämställdhetssköldpaddan krälar så långsamt, är för att jämställdhetsarbetet över lag går långsamt framåt. Både män och kvinnor är påverkade av nedärvda föreställningar och genomgripande förändringar tar lång tid. Visste du att vi fortfarande har osakliga – osakliga! – löneskillnader i ett av världens mest jämställda länder? Det snedfördelade ägandet ligger också på botten och spökar.

Jag vet att utvecklingen kommer rätta till sig över tid, och att vi är många som vill hjälpas åt. Men jag vet också att finns krafter som verkar direkt emot, ibland av rädsla, ibland av maktlystenhet, ibland av tradition.

I helgen samtalade jag med en bemedlad, arg, medelålders man, en sådan som tycker jämställdhet är genusflum och som fortfarande investerar i oljebranschen. Han ifrågasatte på fullaste allvar tanken om jämställdhet och drämde till med meritokrati, individuell frihet och den okränkbara ägarrätten.

De finns de som vill stoppa sköldpaddan. Men inte du, eller hur?

Fakta

Johanna Palmér

Styrelseproffs, fristående samhällsdebattör och föreläsare inom hållbart ledarskap. Utsedd till Årets Ledare och Årets Samhällsutvecklare i Linköping/Norrköping.

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.