Anna Malmhake är Oriflames nya vd

På nytt jobb Makeupföretaget Oriflame har utsett ny vd. Anna Malmhake har tidigare varit bland annat vd för Absolut Vodka, och efterträder nu avgående Magnus Brännström.

Anna Malmhake är Oriflames nya vd
Foto: The Absolut Company

Anna Malmhake har en lång karriär med olika chefsroller bakom sig, bland annat som vd för Pernod Ricards irländska whiskytillverkning Irish Distillers och vd för Absolut. Hon kommer närmast från posten som regionchef för spelutvecklaren Activision Blizzard.

Hon har suttit i Oriflames styrelse sedan 2014.

– Sedan jag gick in i Oriflames styrelse har jag varit mycket engagerad i företagets anda och omvandling. Det är med stor glädje jag nu tar mig an rollen som vd för att bygga vidare på styrkorna i vår verksamhet, och framtidssäkra företaget för framgång inom

på kort och lång sikt, säger hon i en presskommentar.

Värderingsdriven och resultatinriktad

Det svenska kosmetikabolaget Oriflame har på senare år uppmärkammats för turerna runt börsnoteringen. Bolaget noterades på Stockholmsbörsen 2004, men köptes 2019 ut av ägar- och grundarfamiljen af Jochnick. I samband med detta sparkades dåvarande vd:n och ersattes av Magnus Brännström, som då var chef för Rysslandsverksamheten. Brännström har sedan drivit bolaget under 18 år.

Styrelseordföranden Alex af Jochnick beskriver i pressmeddelandet Anna Malmgren som en ”värderingsdriven och resultatorienterad företagsledare, känd för att driva framgångsrika transformationer” och fortsätter:

– Hon har den perfekta bakgrunden för att ta över stafettpinnen efter Magnus Brännströms exceptionella insatser för företaget.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.