Allemansledarskap som fungerar på alla nivåer

Ledarskap Vad är egentligen nyckeln till ett ledarskap som bygger starka lag och tar fram det bästa hos individen? Vilka faktorer är avgörande för att skapa engagemang? Och hur fungerar det rent praktiskt i en tid när allt mer arbete sker på distans eller hemifrån?

Allemansledarskap som fungerar på alla nivåer
Allemansledarskap handlar om ett förhållningssätt som fungerar på alla nivåer.

– ’Ensam är stark’ är ett av de dummaste påståendena genom tiderna – ensam är svag! Trots alla tekniska landvinningar har människans grundläggande natur inte förändrats. Vårt största psykologiska behov är fortfarande att bli bekräftade, känna oss behövda och vara del av en helhet. Och det är tillsammans som vi är starka och oslagbara”, säger Johan Lindahl, föreläsare och författare till boken Framgångsrikt ledarskap som utkommer den 12 november.

Samtidigt visar undersökningar att 75procent av svenskarna inte känner engagemang för sitt arbete, och så mycket som 11procent är aktivt oengagerade. Endast 14 procent upplever att de är engagerade. Vad säger det om förmågan att motivera och inspirera på arbetsplatserna?

– Det är skrämmande siffror, för både arbetsgivare och individer”, konstaterar Johan Lindahl, men för att åstadkomma förändring måste man våga bryta gamla mönster. Jag ville berätta om hur ledarskap är något som angår alla och använda min erfarenhet till att ge läsarna de konkreta verktygen som gör skillnad och skapar verkligt engagemang. Att allt handlar om människor borde vara självklart, men tyvärr glöms det ändå ofta bort. Allemansledarskap handlar om ett förhållningssätt som fungerar på alla nivåer – oavsett om du vill leda det lokala fotbollslaget eller ta dig fram på högsta nivå i näringslivet.

Johan Lindahl har de senaste tjugo åren arbetat med ledarskap, försäljning och marknadsföring, varav åtta år som företagsledare. Sedan 2015 driver han sitt eget utbildningsföretag.

Framgångsrikt ledarskap ges ut av Bullet Point Publishing.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.