De kan få pris för hållbart ledarskap

Hållbarhet Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden, Liza Jonson, vd Swedbank Robur, och Henrik Nilsson, vd och grundare Inrego, är finalister inför prisutdelningen i ”Hållbart ledarskap” som hålls årligen av Nätverket för hållbart näringsliv.

De kan få pris för hållbart ledarskap
Lotta Giesenfeld Boman, Liza Jonson och Henrik Nilsson. Foto: Pressbilder

Ett hållbart ledarskap är ett resultat av en rad goda egenskaper som används för att prägla sitt företag eller sin verksamhet. Mod, engagemang, framåtanda, nytänkande och affärsmässighet är några av dessa centrala delar som Nätverket för hållbart näringsliv lyfter fram och menar beskriver årets finalister.

Ger inte upp

Gemensamt för de tre vd:arna Lotta Giesenfeld Boman, Liza Jonson och Henrik Nilsson är att de har mött stora utmaningar i sina branscher kopplat till bland annat inflation, stigande räntor och pandemin. De har alla förmågan att ta ett steg i taget, våga prova något nytt och inte ge upp, resonerar juryn.

– Det finns många vinster i deras framfart som jag vill höra och lära mig mer om, säger Paul Svensson, kock och jurymedlem för priset Hållbart ledarskap.

Juryns motiveringar:

Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden: ”En modig förebild som kombinerat sitt ledarskap med entreprenörskap och social hållbarhet har inspirerat hela turism- och besöksnäringen att våga ta hållbara beslut och riktningar med fokus på affärsmässighet och gemenskap.”

Liza Jonson, vd Swedbank Robur: ”Har med ett passionerat och modigt ledarskap och en unik förmåga att inspirera och få med sig medarbetare och andra att investera hållbart för Sveriges största kapitalförvaltare.”

Henrik Nilsson, vd och grundare Inrego: ”Med ett gediget ledarskap där cirkularitet genomsyrar allt har han utmanat inte bara sig själv utan också branschen och egentligen alla som använder elektronik med en tydlig vision – att ställa om världens IT-konsumtion till att bli hållbar.”

Fakta

Om priset

  • Priset Hållbart ledarskap delas ut av Nätverket för hållbart näringsliv för att belöna en företagsledare som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation eller i samhället i stort.
  • Syftet med priset är att belysa att ett tydligt och engagerat ledarskap är en nyckelfaktor för ett hållbart näringsliv. 
  • Priset är ett samarbete med fackförbundet Ledarna och vinnaren tillkännages den 17 oktober.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.