nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Christina Stielli Foto: Kristian Pohl

Svenskarna vill inte ha konflikträdda chefer

En ny undersökning visar att den chefsegenskap som anställda stör sig mest på är konflikträdsla, följt av inkompetens och för stort kontrollbehov.

Andra saker som kommer fram i YouGov-undersökningen som är framtagen av arbetsglädjeexperten Christina Stielli är att endast 1 av 5 yrkesverksamma svenskar idag har sitt drömjobb och om möjligheten fanns skulle 4 av 10 svenskar byta jobb. Bland kollegor stör sig knappt hälften på för mycket gnäll.

Resultaten visar att de tre viktigaste aspekterna för att trivas på sin arbetsplats är bra lön, meningsfulla arbetsuppgifter och den egna pliktkänslan. Hela 90 procent av svenskarna tycker också att det är viktigt att ha roligt på jobbet och nyckeln till glädje på arbetsplatsen anses vara ett socialt samspel bland engagerade och jobbmotiverade kollegor.

Läs mer: Konsten att hantera konflikter

– Alla på jobbet har ett gemensamt ansvar att det blir en god arbetsmiljö. Alla från högsta chefen till de längst ner på kedjan, säger en respondent i undersökningen.

Vissa beteenden hos chefer och kollegor kan vara ett hinder mot att uppnå en välmående arbetsplats. Konflikträdsla är en chefsegenskap som varannan yrkesverksam svensk stör sig på och nära 5 av 10 stör sig på brist på kompetens hos en chef. Bland kollegor är det istället gnäll, för mycket skitsnack och kollegor som inte når upp till den egna effektiviteten som svenskarna stör sig mest på. Varannan yrkesverksam har kollegor som gnäller ganska eller väldigt mycket och vanligaste följden av detta är nedstämdhet, irritation samt tappad lust att göra ett bra jobb.

Läs mer: Tjäna på att ta tag i konflikterna

– Nedstämdhet och irritation samt olust inför att göra ett bra jobb är väl varje arbetsgivares mardröm? Att detta då uppstår på grund av gnäll borde göra att alla tar ansvar för att minimera eller helt enkelt stoppa gnället. Jag brukar rekommendera gnällfria zoner, berättar Christina Stielli.

För 1 av 4 yrkesverksamma svenskar är ständig stress och brist på hjälp de största hindren för att inte gå till jobbet på morgonen. Hela 1 av 3 svenskar brukar ha ångest inför jobbet och många som någon gång har jobbrelaterad ångest menar att ångesten beror på övermäktig arbetsbörda. Dålig stämning på jobbet är den näst vanligaste orsaken till ångest inför jobbet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Framtidens kvinnliga ledare 2019 korad

När chefsorganisationen Ledarna rankar landets främsta 75 chefer som är kvinnor upp till 35 år hamnar Stina Andersson, som nyligen tog en nyskapad nyckelroll i koncernen Axel Johnsson som Chief Operating Officer, högst upp på listan. Hennes långsiktiga målsättning är att bli vd för ett stort företag.

Jobbrelaterad stress ett stort arbetsmiljöproblem

En ny undersökning visar att över hälften av svenskarna upplever stress på jobbet varje vecka, och en av fem gör det dagligen. Undersökningen visar också att dubbelt så många kvinnor som män har varit sjukskrivna på grund av stress de senaste tre åren och att många företag misslyckas i det förebyggande arbetet med att motverka stress.

Konsten att hitta rätt i apparnas värld

Det gäller att hitta brytpunkten mellan artificiell intelligens som ger superkrafter och en nästan oändlig kapacitet med det vi människor har och som maskiner saknar: visioner, känslor, värderingar och viljan att bidra.

Helhetstänk viktigt vid vd:s löneförhandling

Enligt statistik från Svenskt Näringsliv låg medianlönen för en svensk vd 2017 på 76 000 kronor i månaden. Men när en blivande vd ska förhandla om lönen gäller det att väga in mycket mer än kronor och ören.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här