Sara Lindberg har haft olika chefsroller på Movestic sedan 2015. Hon har varit tillförordnad vd på Movestic sedan augusti 2023.
– Jag är mycket imponerad över det ledarskap som Sara de senaste månaderna har visat i rollen som tillförordnad vd, i arbetet med att driva företaget framåt och planera för nästa steg i Movestics tillväxtresa. Utnämningen av Sara är också ytterligare ett bevis på all den talang som finns inom Movestic. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med henne och genomföra strategin för Chesnara-gruppen såväl som Movestic, säger Steve Murray, koncernchef för Movestics ägare Chesnara, i ett pressmeddelande.
Själv ser Sara Lindberg mycket att göra i arbetet med verksamheten.
– Vår bransch, pensionsbranschen, är i behov av stor förändring, inte minst för att pensionssystemet är riggat för en annan tid. Idag är det mycket mer individuellt hur vi lever, arbetar och går i pension än vad det var på 1990-talet när dagens pensionssystem designades, säger hon till Vd-tidningen.
– Min ambition som vd är att skapa förutsättningar för verksamheten att ha ett innovativt driv, med fokus på nytta för dagens och framtidens pensionärer. Det kan låta som en självklarhet, men vår bransch är väldigt konservativ och förändring går mycket långsammare inom försäkring än till exempel övriga finansiella tjänster.
Ridsport – en ledarskapsskola
I grunden är hon civilekonom från Stockholms universitet och har före Movestic hunnit arbeta drygt tio år på Skandia. Hon framhåller gärna att lång erfarenget av försäkringsbranschen är en förutsättning för att kunna driva förändring.
– Men minst lika viktigt är erfarenheten som ledare och insikten om att ledarskapet hela tiden behöver utvecklas och anpassas. Det är människor vi leder och vi är olika. En lärdom jag fått med mig är vikten av att dra nytta av varandras olikheter och se det som en styrka för att bygga starka samarbeten.
På fritiden är det ridning som gäller för Sara Lindberg. Hon tävlade i dressyr som ung, och liksom många hängivna ryttare beskriver hon ridsporten som en bra ledarskapsskola. I umgänget med hästar får man tidigt lära sig vikten av att ta ett stort eget ansvar för både sin egen och hästarnas utveckling.
– Det kräver även ett gott ledarskap, förmågan att sätta upp tydliga mål och ett starkt driv att genomföra dessa för att lyckas, säger hon.
Stallet är också en plats där man tidigt vänjer sig vid att kavla upp ärmarna och jobba hårt för det man vill uppnå, vilket skapar både en mental och fysisk styrka och uthållighet, menar hon.
– Så jag tror absolut att jag har haft en viss nytta av dessa erfarenheter i mitt yrkesliv. I dag är stallet, hästarna och ridningen främst en källa för avkoppling och återhämtning, som ger mig en massa ny energi.