Patrik Hofbauer blir Telias nya vd

På nytt jobb Den första februari nästa år tillträder Patrik Hofbauer tjänsten som vd och koncernchef för Telia. Han efterträder Allison Kirkby som har valt att lämna efter drygt tre år som vd.

Patrik Hofbauer blir Telias nya vd

Det blir Patrik Hofbauer som blir ny vd och koncernchef på Telia Company när Allison Kirkby lämnar sin post i början av nästa år.

Patrik Hofbauer är i dag vd på Svenska spel och kommer att tillträda tjänsten på Telia den första februari. Han är ingen nykomling i telekombranschen –han har bland annat arbetat elva år på Telenor i flera olika ledande positioner, bland annat som vd mellan 2014 och 2018.

– Jag är väldigt glad över att presentera, och snart välkomna, Patrik Hofbauer som Telia Companys vd och koncernchef. Patrik har gedigen erfarenhet av att förändra verksamheter som verkar i komplexa miljöer medan han bygger motiverade team som är fokuserade på att skapa värde för kunderna och tillväxt i verksamheten, säger Lars-Johan Jarnheimer, Telia Companys styrelseordförande och fortsätter:

– Telia har visat goda framsteg i sin digitala transformation och fortsätter att genomföra sin strategi för att leverera värde till alla sina intressenter. Styrelsen och jag är övertygade om att Patrik är rätt person att fortsätta leda det här arbetet som vd och koncernchef tillsammans med Telias erfarna ledningsgrupp och dedikerade kollegor i hela organisationen.

– Jag är både hedrad och väldigt glad över att ha blivit utsedd till vd och koncernchef för Telia Company och ser fram emot att arbeta tillsammans med alla duktiga kollegor i hela företaget. Telia spelar en mycket viktig roll för sina kunder och de samhällen där bolaget är verksamt och är unikt positionerat för att fortsätta driva digitaliseringen i Norden och Baltikum och bygga vidare på sin ledarposition inom nätinfrastruktur och teknik. Medan jag den senaste tiden har arbetat utanför telekom så har jag med stort intresse följt utvecklingen i branschen, och jag är redo att fortsätta genomföra Telias strategi och arbeta vidare med bolagets digitala transformationsprogram, säger Patrik Hofbauer i ett uttalande.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.