Inred med trendiga posters på arbetsplatsen

Sponsrat av Puffer Posters har blivit allt mer populära, och det är knappast konstigt. Att inreda med posters är ett enkelt sätt att förnya ett rum och det kan faktiskt göra mer än vad man tror. Här kommer vi att gå igenom hur du väljer passande, snygga och trendiga posters till arbetsplatsen eller kontoret.

Inred med trendiga posters på arbetsplatsen

Arbetsplatsen

På arbetsplatsen finns det förstås flera olika utrymmen där posters passar bra. Vi kommer senare att gå igenom själva kontoren och fikarummet, men utöver dessa rum finns även utrymmen som hall och kanske ett vilorum. I vilorummet vill vi ha lugn och ro, då detta är en plats för vila och återhämtning. Här passar det med enkla och stilrena posters så som vackra texter och budskap, enklare motiv och liknande.

Dessa kan med fördel matchas med någonting annat i rummet, eller med all övrig inredning, för att få en enhetlig och lugn känsla.

Kontor för flera

Om det är ett större kontor som ska inredas med posters, där flera personer delar på ytan, blir det förstås viktigt att motiven kan tilltala så många som möjligt.

Kontorslandskap är ofta väldigt stora, så här kan det få plats många posters, men tänk på att placera dem på ett snyggt sätt så att det inte ser för rörigt ut.

Här kan det passa perfekt med till exempel inspirerande citat, eller vackra motiv att titta på. Ett annat alternativ kan vara att skapa en egen poster med flera foton, och då gärna foton från någon firmafest eller liknande. Det kan göra att arbetsplatsen känns mer personlig för dem som arbetar där, men tänk på att alla som syns på bilderna ska vara okej med att finnas med på denna poster.

Personligt kontor

Om du på arbetsplatsen har ett personligt kontor som bara du själv använder, då blir det förmodligen enklare att välja posters. Det är dock vanligt att andra kommer in i rummet ibland, för att diskutera något eller för ett möte, och därför är det förstås viktigt att du inte väljer motiv eller citat som kan verka stötande eller olämpliga.

I viss utsträckning kan du låta dina posters visa vem du är, till exempel genom att välja vackra motiv som känns rätt för dig. Det kan till exempel vara naturmotiv om du gillar friluftsliv, motiv av djur om du är en djurälskare eller fina citat som inspirerar dig.

Fika- och lunchrummet

Här finns det flera alternativ. Kanske vill du låta denna plats vara så mycket kök eller fikarum som det bara går, och använda posters med passande motiv – recept, kaffemotiv, frukter och liknande. Det finns dock ingenting som säger att posters i köket måste vara förknippade med matlagning och livsmedel, här fungerar det lika bra vackra vyer eller annorlunda motiv. Bara fantasin sätter gränser.

Badrum eller toalett

Badrummet och toaletten är knappast det vi tänker på först när vi funderar över vart vi ska placera posters, men faktum är att de passar alldeles utmärkt i dessa rum. Här finns ofta tomma väggar som gärna vill förgyllas med en poster eller två, förutsatt att det inte är kaklat från golv till tak. Vad som passar här beror mycket på hur rummet ser ut i övrigt, ofta går ju badrummet i väldigt neutrala färger och då kan man antingen låta den poster man väljer matcha detta eller sticka ut lite.

Arbetsrummet hemma

Även arbetsrummet därhemma fungerar förstås som ett kontor, och där blir det kanske ännu viktigare med snygga posters på väggen. På ett sätt är det enklare att välja posters till hemmakontoret eftersom det främst handlar om vad man själv gillar, detta är trots allt i ens eget hem. Det som kan göra det knepigt är dock att arbetsrummet hemma ofta har flera funktioner – det kan till exempel användas som gästrum ibland, eller ha andra användningsområden när man inte arbetar där.

I dessa rum fungerar i stort sett alla motiv. Om det är ett rent arbetsrum kan personliga motiv och sådant som känns väldigt ”du” passa bra, men gärna inte allt för skrikiga och iögonfallande motiv om de är framför dig när du arbetar, eftersom detta kan bli distraherande.

Är det ett gästrum kanske en personlig stil inte känns lika självklar. Då kan inspirerande citat, vackra vyer eller varför inte roliga posters vara ett bättre alternativ.

Fundera över intredningen i rummet – säkerligen finns redan en stil du vill matcha.

Bloggen

På nytt jobb

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.