Byggboom ökar efterfrågan på trädgårdsmöbler

Sponsrat av Puffer Byggboomen de senaste åren har lett till en ökad efterfrågan på trädgårdsmöbler och andra tillbehör som hör altanen eller uterummet till. Under de senaste åren är det många som har byggt altaner, terrasser och uterum och till dessa köps givetvis en stor mängd utemöbler in.

Byggboom ökar efterfrågan på trädgårdsmöbler

Just uterum är förmodligen den typen av bygge som ökat mest de senaste åren och många svenskar väljer idag att förlänga sommaren genom att sitta i ett uterum. Just under sensommaren och hösten är ett uterum perfekt för att göra just detta, förlänga sommaren och behålla de där långa sommarkvällarna några veckor extra.

När man har ett uterum kan man hålla det öppet under de varmare dagarna och sedan stänga till när temperaturen sjunker framåt kvällen. Med en värmekälla som exempelvis lampor med infravärme på plats går det att sitta bekvämt i uterummet en bra bit in på hösten och man kan på så vis förlänga både sommaren och grillsäsongen.

I takt med att allt fler har byggt uterum har efterfrågan på trädgårdsmöbler att inreda dessa rum ökat. Några av de populäraste möblerna till uterum är givetvis bord och stolar men det är också väldigt vanligt att köpa bekväma fåtöljer och hängmattor till uterummen.

Något många vill göra när det kommer till uterummen är att skapa ett mysigt och harmoniskt rum som man kan hänga i. Det intressanta med att inreda ett uterum är att många vill ha det som en blandning av inomhus och trädgården, vilket gör att man kanske satsar på solida möbler vid en matgrupp där man kan sitta och äta och sedan kompletterar med loungemöbler och många växter, för att ta ett exempel.

Till detta kan man också lägga till massor av härliga detaljer som till exempel tavlor, ljusslingor i taket eller större växter som står på golvet. Möjligheterna är många och det finns mycket att välja på!

Bloggen

På nytt jobb

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.