Att resa bekvämt i tjänsten

Sponsrat av Puffer Om du reser mycket med flyg inom jobbet kan det vara bra att kunna spendera väntetiden i flygplatsens lounge. Där finns det gott om utrymme i en lugn och avslappnad miljö med gratis wifi och andra bekvämligheter för både avslappning och jobb innan avresa. Perfekt för affärsresenärer som vill resa bekvämt i tjänsten.

Att resa bekvämt i tjänsten

Kreditkort med lounge access

Ett kreditkort med lounge access ger dig möjlighet att besöka flygplatslounger runt om i hela världen. I dessa lounger kan du koppla av och stressa ner i en mycket bekväm miljö där du kan få lugn och ro. Du får tillgång till både mat och dryck, AC, wifi, TV, tidningar och magasin.

För att kunna jämföra kreditkort med lounge access behöver du veta vad som ingår. Villkoren kan skilja sig en hel del mellan korten. Extra viktigt kan det vara att veta om kortet är anslutet Lounge Key eller Priority Pass. Sådana kort brukar ge olika förmånsprogram med över 1 000 ansluta lounger över världen. Vi går igenom vad det innebär och vad skillnaden är längre fram i artikeln.

Gratis besök i lounger

Det kan exempelvis variera mellan olike resekort hur många kostnadsfria besök man får göra i lounger. En del kort ger inte gratis access alls utan ger i stället en viss rabatt för loungebesök. Det kan också variera för om man kan ta med sig en vän kostnadsfritt eller mot en avgift. 

Ibland går det också att få gratis loungebesök om flyget är försenat en viss tid.

Årsavgifter och andra avgifter

En del kort kan ha höga årsavgifter och då får man fundera på om det lönar sig med en hög årsavgift eller inte. Även andra slags avgifter kan skilja sig åt mellan olika kort som exempelvis ränteavgifter vid nyttjande av kredit.

Förmåner

Många kreditkort har någon form av bonus, cashback eller generösa rabatter. Det kan vara en ganska avgörande faktor i valet av kort, att du kan få extra förmåner där just du brukar handla. Det kan vara allt från rabatt på resor till drivmedel och mycket annat.

För specifika resekort brukar det också finnas förmåner som reseförsäkring om du betalar resan med kortet. Då kan det exempelvis ingå avbeställningsskydd eller att du får ersättning om bagaget eller flyget blir försenat.

Kontokredit en trygghet på resan

Ett kort för resor som också har en kontokredit kan också vara en ekonomisk trygghet på resan om du exempelvis skulle få slut på pengar.

Skillnaden mellan Lounge Key och Priority Pass

Medlemskap för lounge access brukar i huvudsak delas in i Lounge Key och Priority Pass. Om kreditkortet är anslutet till någon av dessa kan du få tillgång till många flygplatslounger i över 100 länder.

Antalet flygplatslounger och vilka du kan få tillgång till beror på vilket system och kan variera över tid. Därför är det bra att välja ett kort med Lounge Key eller Priority Pass beroende på vilka länder och städer du brukar flyga till.

Bland de svenska kreditkorten är Priority Pass mer vanligt än Lounge Key. Genom att vara medlem i Priority Pass kan du få tillgång till mer än 1 300 lounger i uppemot 150 olika länder. Det ges också bland annat rabatter i restauranger på flygplatsen.

För vem passar ett resekort?

Eftersom det finns många nischade kreditkort idag, bör ett resekort främst användas av personer som reser mycket. Det är då kortet kommer bäst till användning med de förmåner som är kopplade till resekortet.

Så om du reser mycket i tjänsten kan det absolut vara något du bör överväga att skaffa för att få det så bekvämt som möjligt på resan. Samtidigt kan du dra nytta av övriga förmåner som kommer med kreditkortet.

Bloggen

På nytt jobb

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.