Återbäring på alla köp med rätt kreditkort till företaget

I en tid där varje ekonomisk besparing är viktig för företagens tillväxt, kan valet av rätt kreditkort vara avgörande. I denna artikel utforskar vi topprankade företagskreditkort för 2024, baserat på förmåner, kreditgränser och räntevillkor. Med insikter från Karl Pettersson, kreditanalytiker på Kreditkortsval, presenteras en noggrann jämförelse av marknadens bästa alternativ för att maximera ditt företags ekonomiska fördelar.

Kreditkort som ger cashback på alla köp

Kreditkort som ger cashback på alla köp är en växande trend som tilltalar både privatpersoner och företagare. Dessa kort erbjuder en återbäring på en procentandel av de pengar som spenderas, vilket kan resultera i besparingar över tid. 

För företagare där varje krona räknas, kan valet av ett kreditkort som erbjuder cashback vara särskilt fördelaktigt. Det är inte bara ett sätt att minska utgifterna, utan också ett incitament att använda kortet för fler inköp, vilket i sin tur kan leda till mer cashback. Genom att noggrant jämföra olika erbjudanden kan företagare hitta det kort som bäst matchar deras utgifter och finansiella mål.

Qred Företagskort

Med en högsta kredit på 2 miljoner kronor och 45 dagars räntefri kredit, står Qred företagskort i en klass för sig. Dessutom erbjuder de 1 % cashback på alla köp, vilket gör det till ett utmärkt val för företagare som söker både flexibilitet och belöningar. 

Med en årsavgift på 0 kr och en låg ränta på 1,95 % efter de räntefria dagarna, är det inte svårt att se varför detta kort har fått ett toppbetyg på 4.5 av 5.

På Kreditkortsval.se kan du se en lista över de mest förmånliga kreditkorten för företagare baserat på kreditgränser, räntevillkor, och övriga förmåner.

Fördelar med rätt kreditkort för företag

Att välja rätt kreditkort för ditt företag kan innebära betydande ekonomiska fördelar, alltifrån pengar tillbaka på köp till extra skydd.

Det ger dig också möjlighet att maximera effektiviteten i dina affärstransaktioner.

Cashback-system och bonussystem

Många företagskort erbjuder cashback, vilket innebär att en viss procent av beloppet för varje inköp returneras tillbaka till företagskontot.

Det kan exempelvis handla om:

  • Resor: Få en viss procent återbäring på alla flyg- och tågbiljetter.
  • Mat: Få pengar tillbaka när du äter ute med affärskontakter eller handlar fika.
  • Allmänna köp: Återbäring för kontorsmaterial eller andra företagsrelaterade behov.

Dessutom kan bonussystem erbjuda bonuspoäng baserade på inköpsbeloppet, vilka kan omvandlas till rabatter eller andra förmåner som lounge access vid resor eller räntefria dagar vid kreditkortsanvändning.

Försäkringar och skydd

Ett annat viktigt inslag i företagskortet är tillgången till diverse försäkringar och skydd. Exempelvis kan följande inkluderas:

  • Reseförsäkringar: Täcker olyckor och förseningar under affärsresor.
  • Köpförsäkringar: Ger skydd vid eventuella problem med köp eller leverans av varor.
  • Missbruksförsäkring: Skyddar företagets ekonomiska intressen vid obehörig användning av kortet.

Det är av yttersta vikt att gå igenom avtalen och förstå vilka försäkringar som ingår för att utnyttja ditt företagskort fulla potential.

Viktiga aspekter att överväga

Vid val av rätt kreditkort för återbäring på alla köp är det essentiellt att tydligt förstå de olika ekonomiska faktorer och villkor som påverkar din användning.

Tänk på hur dessa aspekter matchar ditt företags behov och användningsmönster.

Årsavgift och räntor

Årsavgift: Många kreditkort medföljer en årsavgift, vilket kan variera brett baserat på kortets förmåner.

Räntefri delbetalning: De flesta kreditkort erbjuder en räntefri period, ofta upp till 55 dagar, där du kan göra inköp utan att betala ränta. Efter denna period tillkommer ränta på det utestående beloppet.

Bloggen

På nytt jobb

VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.