Ny vd-fråga på sajten!

Veckans vd-fråga Veckans vd-fråga är bara ett klick bort. Rösta själv, och se vad andra svarar.
Förra veckans fråga handlade om uppsägningar i semestertid. Det här är vad ni svarade.

Ny vd-fråga på sajten!
Foto: Adobe Stock

Har du förlorat någon personal under semestern? Den frågan ställde vi på sajten i förra veckan. Svarsalternativen varierade från att ha lätt för att behålla personal till att man har fått in en och annan uppsägning i i samband med ledigheten.

Sommartid är en populär tid att söka jobb. Mer än var fjärde svensk söker nytt arbete under semestern enligt en undersökning. Även juletid lär ligga risigt till för arbetsgivare som vill behålla sina talanger. Antagligen för att det är runt ledigheterna man börjar tänka på personlig utveckling, och får tid till jobbsökande.

Vad lockar kompetensen?

Det visade sig också att 20 procent av er som svarade i enkäten hade fått in en eller ett par uppsägningar runt sommaren. Å andra sidan anser hälften av er att ni över huvud taget har lätt att behålla personal i företaget! Det måste man väl se som ett gott betyg för arbetsplatsen?

Den här veckan frågar vi om den naturliga konsekvensen av uppsägningar – rekryteringsprocessen. Det snurrar runt många uppfattningar om vad som egentligen lockar kompetens till ett arbete. Inte minst den undflyende generation Z vill många göra sig till uttolkare för. Är hållbarhet extra viktigt för dem? Ska arbetsgivaren ligga rätt på värdegrundsskalan? Eller är det, när det kommer till kritan, högst lön som vinner? Häng med och rösta i Veckans vd-fråga!

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.