Ledarskapets vanligaste fällor

Ledarskap Spretiga strategier, vänskapskorruption och värderingar som aldrig blir mer än floskler. I en ny bok beskrivs ledarskapets 40 vanligaste fällor.

Ledarskapets vanligaste fällor

Med enkla medel kan du slippa göra de vanligaste misstagen inom ledarskap. Det menar Peter Erikson som i sin nya bok, Ledarskapets möjligheter – 40 vanliga fällor och tänkbara lösningar, beskriver vanliga fällor i ledarskapet i dagens företag, organisationer, myndigheter och kommuner.

Boken innehåller 40 praktikfall från verkligheten, en verklighet som innebär slimmade organisationer, kortsiktighet, diffusa arbetsbeskrivningar och spretig styrning. Men boken ger också många goda exempel på ledare som lyckas. Här finns konkreta tips för att hantera varningssignalerna på arbetsplatsen och förslag på hur det egna ledarskapet kan utvecklas.

– I boken sammanfattar jag senaste tidens ledarskapsforskning med 40 olika egenupplevda situationer där ledarskapet brustit och där du som läsare får en inblick i vad du kan göra för att undvika dessa misstag, säger Peter Erikson.

​Peter Erikson är konsult inom strategisk kommunikation och ledarskap. Han har erfarenhet från mer än 30 år som kommunikationschef och som vd i både börsföretag och organisationer.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.