Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Guide till hållbara affärer

Affärerna Går det att göra goda affärer, satsa på hållbarhet och ta ett större socialt ansvar samtidigt? I nya numret av Vd-tidningen berättar vi om hållbarhet ur ett affärsperspektiv och låter en klädtillverkare berätta varför han valt att kontrollera hela sin produktion in i minsta detalj. För dig som vill gå vidare, finns en rad resurser att hämta stöd och inspiration ifrån.

CSRtips.se

Här finns en enkel metod för dig som är småföretagare och vill arbeta hållbart. Metoden är uppbyggd som en process med sex tydliga steg. (www.csrtips.se)

CSR-kompassen

CSR-kompassen är ett gratis online-verktyg som kan hjälpa företag att komma igång med arbetet med socialt ansvarstagande i leverantörskedjan. Verktyget är anpassat till små och mellanstora företag inom produktion, handel och service. (www.privat.csr-kompassen.se)

Klimatkompassen

På Klimatkompassen kan du få inspiration att utveckla en klimatstrategi som kan minska företagets utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser. Du kan få hjälp med att:

•Beräkna företagets koldioxidutsläpp med CO2-kalkylatorn.

• Utveckla en klimatstrategi – steg för steg.

• Uppnå konkreta minskningar och besparingar.

Du kan också läsa om ett antal goda exempel på hur svenska och internationella företag på olika sätt har minskat sin klimatpåverkan. Klimatkompassen har utarbetats genom ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv och Dansk Industri.(www.klimatkompassen.se)

CSR Sweden

CSR Sweden är ett företagsnätverk som fokuserar på företagens samhällsansvar och samhällsengagemang. Nätverkets främsta uppgifter är att inspirera företagen i arbetet med ansvarsfrågor och att främja diskussionen mellan näringsliv och politiker. (www.csrsweden.se)

Energi- och klimatrådgivningen

Energi- och klimatrådgivningen hjälper till med opartiska och kostnadsfria tips och råd om hur du kan påverka din energianvändning och hur du ska göra för att påverka miljön så lite som möjligt. Du får bland annat råd om hur du kan minska din energianvändning, hur du kan spara pengar och samtidigt minska din miljö- och klimatpåverkan. Informationen är samordnad av Kommunförbundet Stockholms län. (www.energiradgivningen.se)

Energimyndigheten

På Energimyndigheten webbplats hittar du information om hur ditt företag kan effektivisera energianvändningen och hitta din kommunala energi- och klimatrådgivare. Energimyndigheten stöttar också nya företag inom miljöteknik. (www.energimyndigheten.se)

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Vd-tidningen sparar mina uppgifter.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.