En dag med Caroline Thunved

En vd:s dag Hon tror på livslångt lärande, brinner för kommunikation och avslutar varje dag med tacksamhetsdagboken. Följ med på en dag i livet med Caroline Thunved, vd och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer.

En dag med Caroline Thunved
Caroline Thunved. Foto:: Hamid Ershad Sarabi

Ålder: 51 år.

Gör: Brinner för kommunikationens kraft och yrket – vilket jag anser är det roligaste och mest utvecklande som finns. Kommunikation är det verktyg som driver förändring och förflyttar människor, verksamheter och samhälle framåt. Kommunikation är klistret som för oss samman. Jag är vd och generalsekreterare på Sveriges Kommunikatörer, en medlemsförening med drygt 5 500 medlemmar.

Därför trivs jag med jobbet: Kommunikation är min röda tråd genom mitt breda yrkesliv och att i denna roll få företräda alla fantastiska kommunikatörer i Sverige är inte bara hedervärt utan även väldigt roligt och utvecklande. Mitt jobb är väldigt socialt och rörligt och tillsammans med mitt team – som är ett fantastiskt team – jobbar vi för att bli fler medlemmar, att tankeleda och att ta nästa rejäla kliv. Och allt detta i en tid där kommunikativ intelligens anses vara en av de viktigaste ledaregenskaperna (Forbes 2021) och kommunikatörer spås bli våra nya ledare utifrån egenskapen som relationskapare och storyteller.

06.45 Klockan ringer och jag ligger kvar en stund – 9 minuter på snooze – drar upp mungiporna och ler medvetet för att sätta en bra grund till dagen. Tar mig upp och in i badrummet för att tvätta ansiktet, sätta på mig mina kontaktlinser och skyndsamt ta mig ner till min stora kopp kaffe.

08.21 SL-båten går från Hasseludden och är en härlig start på dagen – 35 minuter att läsa in, samla tankar eller prata med vänner som också tagit samma tur.

09.15 Morgonmöte med bästa teamet på Teams – vi har valt att ha kvar våra uppstartmöten alla dagar utom onsdagar då vi har mötesfri förmiddag. Vi checkar in, har olika teman för mötena och håller en bra energi genom veckan – oberoende var vi befinner oss.

10.00 Möten med leverantörer, skrivtid eller omvärldsspan.

12.00 Dagens lunch med en medlem – alltid så berikande och trevligt att få träffa våra medlemmar och lyssna in deras tankar, åsikter och idéer. Det är det här som gör mitt jobb så otroligt utvecklande – våra medlemmar har ofta fantastiska case från näringslivet, offentlig sektor, egen verksamhet och högskolan.

 Foto:: Hamid Ershad Sarabi
Foto: Hamid Ershad Sarabi

13.30 Kaffe med Caroline – ett av veckans medarbetarsamtal – agendan är deras. Hur går det? Vad behöver du hjälp med – hur kan jag stötta? Hur mår du – hur ser livshjulet ut? Vi ses gärna fysiskt men jag som far och flänger så mycket behöver ibland ta det på telefon – bättre att mötet blir av så att vi alla kan ta ansvar och leverera – och ha kul på vägen!

15.00 Workshop om nya utbildningar – hur når vi vd och högre ledning? Hur stöttar vi bäst denna viktiga grupp i upskill/reskill och att leva som de förhoppningsvis lär? Livslångt lärande är jätteviktigt för verksamheter men såklart även för människan, att fortsätta att utvecklas i den konstanta rörelsen.

16.30 På väg till båten och passar på att ringa en av våra koordinatorer i de lokala grupperna och kollar läget, hur gick dagens frukostträff i Malmö/Lund?

17.00 Båten hem och summering av dagen, lite mejl och lite privat scrolling på mobilen. Reflektionstid och gå igenom att jag har koll på morgondagen då jag ska föreläsa om trender och framtidens kommunikatör för ett större företag i Stockholm.

18.00 En av dagens höjdpunkter – träningspasset på Friskis & Svettis. Tvärfullt i dag med 60 personer i salen, men så härlig energi och så fantastiskt att träna tillsammans unga och äldre. Det finns en väldigt fin respekt och glädje på dessa pass som jag ofta reflekterar över att fler skulle få möjlighet att uppleva.

19.30 Middag med familjen – också en höjdpunkt – vi pratar om dagens bästa och sämsta, laget runt. Det blir ofta en rolig diskussion, argumentation och mycket skratt. På sistone kör vi även quiz – jag gissar fel på vad som ger mest koffein – en espresso eller en kopp bryggt kaffe.

20.50 En sista glimt på mejl och svarar på ett från min ordförande i styrelsen där jag arbetar på fritiden, Civil Rights Defenders. Några domare har totalt tappat omdömet och hävdar att ordet snippa inte är tydligt nog – när en tioåriga flicka vittnat om våldtäkt.

21.00 Min analoga tid med min kopp kaffe. Aktuellt på Tv:n och på det kan det lätt även bli nyheterna klockan 22. För att avrundas med något betydligt mer lättsmält – ”Sommar med släkten”.

23.15 Kryper ner i sängen, min man sover redan. Jag skriver i tacksamhetsdagboken med hjälp av ficklampan på mobilen – tack för en bra dag, tack till mina kollegor, tack till mannen som höll upp dörren lite extra länge, tack för frågan från Vd-tidningen om att skriva om en dag, tack till min bästa vän som alltid sms:ar ”Natti natti”. Släcker och somnar bums.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.