En dag med André Åberg

En vd:s dag

En dag med André Åberg
Häng med André Åberg, vd i hotellbranschen.

Namn: André Åberg
Ålder: 36 år

Gör: Jag är vd för Room Republic, en hotellgrupp bestående av sex hotell i Sverige. Hotellen ligger i Helsingborg, Hässleholm och på Mallorca. Samt även i Åhus efter årsskiftet. Vi är en liten och familjär hotellgrupp och alla våra hotell ska vara som att komma ”hem”. I min roll som vd har jag det övergripande ansvaret för vår hotellgrupp i allt som avser det operativa, ekonomiska och för utvecklingen framåt. Då vi är en liten organisation jobbar vi väldigt tajt tillsammans, jag, ekonomichefen, marknadschefen samt vår marknadskoordinator.

Därför trivs jag med jobbet: Jag drivs av utveckling och att få vara med om att skapa något större. Att få jobba med människor och att se våra produkter och mina kollegor under ständig utveckling, ligger mig varmt om hjärtat. Att tillsammans med mina kollegor få skapa upplevelser för våra vänner, för hos oss kallar vi alla våra gäster för vänner.

05.30 Sonen drar upp mig hur sängen. Macka och mjölk för sonen, kaffe för mig framför barnprogram eller köra bil över en sovande sambo brukar vara några av morgonens aktiviteter.

06.50 På med ytterkläder på sonen, packa ner ”Ninnisarna” och avfärd mot förskolan.

07.30 På plats på kontoret i Helsingborg. Går runt och hälsar på mina kollegor samtidigt som jag tar mig en kopp kaffe. Idag är det en heldag i Helsingborg. Sätter mig och går genom nattens rapporter, ankomstlistor och andra ekonomirapporter. Nu har jag en bild om hur gårdagen såg ut samt om bokningsläget framåt.

08.00 Sätter mig och fortsätter där jag avslutade min fredag. Vid årsskiftet tar vi över ett nytt hotell i Åhus och där det är en hel del saker som ska på plats. Går igenom bland annat paketfördelningar, rutiner, bemanning och ekonomiska avstämningar som ska implementeras.

10.00 Hotellfrukost – väldigt lyxigt (även om jag äter samma sak nästan varje dag). Frukosten intas vid datorn, samtidigt som jag svarar på lite mejl. Telefonen ringer, stämmer av angående en renovering som vi gör på ett av våra hotell i Helsingborg.

11.00 Måndagsmöte med marknad och ekonomi. Det blir det snack om hur helgen har varit för alla och vad för roligt alla har hittat på. Vi stämmer av vad som händer och vilka aktiviteter vi har planerat för denna vecka. Allt är väldigt avslappnat. Med ett nytt hotell blir det mycket prat kring just detta och vad som behöver göras inom det närmsta. Då pandemin har påverkat oss ett tag så uppskattar vi verkligen de fysiska mötena.

12.30 På med vinterjackan och ut i kylan då ett lunchmöte väntar, där vi ska prata om vår senaste personalmätning. En av de viktigaste frågorna för mig. Vi genomför denna mätning fyra gånger per år för att mäta personalnöjdheten ute på hotellen. Ett väldigt bra verktyg för att kunna utveckla kollegorna och vår hotellgrupp. Med en nöjd och motiverad personal så faller ofta alla andra bitar på plats.

14.30 Avstämningsmöte med ett av våra hotell i Helsingborg där ett nytt koncept ska lanseras inom kort. Det är många bollar i luften och det gäller att ständigt försöka se den stora bilden av allt och inte fastna allt för mycket i detaljerna. Jag jobbar med väldigt duktiga och drivande kollegor där vi alla kompletterar varandra väl.

16.00 Landar framför datorn med en kopp kaffe, säkert den tionde koppen idag. Går igenom mejlen och mina To Do-listor. Bockar av några punkter och lägger till några nya som tillkommit under dagen. Påbörjar planeringen av vår resa till Palma, som vi ska till i mars med hela personalen.

17.30 Sätter mig i bilen och kör hem. Tar ett samtal med våra ägare och stämmer av några saker.

18.00 Sambon och sonen har lagat mat tillsammans så det serveras hamburgare till min och sonens förtjusning.

19.00 Promenad med hunden Ari tillsammans med resten av familjen. Vagnen är med då vi kommer ha en sovande son om ganska exakt 20 minuter.

20.00 Sätter mig en sväng vid datorn och ändrar i några budgetar inför 2023 med saker jag kommit på som behövs ändras. Kollar genom mejlen och svara. Tittar hur morgondagen ser ut och vad som ska prioriteras.

21.30 Jag och sambon landar i soffan, blir den sista säsongen av Gåsmamman och allmänt slötittande på tv.

23.00 God natt.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.