En dag med Tomas Strandberg

En vd:s dagbok Han börjar dagen med Wordfeud, är "bortskämd" med spännande projekt och gillar känslan av att stryka punkter på att-göra-listan. Häng med på en dag med vd:n Tomas Strandberg!

En dag med Tomas Strandberg
Tomas Strandberg är vd för Hub Park.

Ålder:

59 år (enligt kalendern)

Gör:

Utvecklar mobilitetshus. På riktigt!Startade 2019 fastighetsbolaget Hub Park, tillsammans med två entreprenörsdrivna familjeföretag, Dan Olofssons Danir och Byggnadsfirman Otto Magnusson. Hub Park är ett nischat fastighetsbolag med fokus på mobilitet och hållbarhet. Vi bygger och utvecklar det traditionella parkeringshuset till moderna och flexibla anläggningar som blir en del av en dynamisk och långsiktig områdesutveckling. Vi bidrar med och samordnar lösningar inom mobilitet, service och energi så att våra medmänniskor får en lättare vardag och städer kan växa.

Därför trivs jag med jobbet:

Att få starta och bygga upp ett företag från start i en nisch som ingen tidigare gett sig in på är det i särklass roligaste jag prövat på i min yrkeskarriär. Att tillsammans med mina oerhört drivna och visionära medarbetare ständigt utveckla vårt koncept så att vi bibehåller vår ledande position inom mobilitetshus är stimulerande och gränslöst kul. I ett fortfarande litet företag är alla inklusive jag ”doers” där dagen kan innehålla allt från förhandlingar kring hundramiljonersprojekt till att svara på felanmälningar från kunder.

06.10
Väckarklockan ringer och jag startar alltid dagen med att lugnt ligga kvar i sängen, ta fram Ipaden och läsa Sydsvenskan. Brukar dessutom lägga ett drag i mina två ständiga Wordfeud-matcher.

06.30
När jag stiger upp är det däremot full fart. Dusch, påklädnad, packa träningskläder samt ta två kokta ägg med som frukost till jobbet. 

07.10
Anländer till kontoret på Arlövsvägen i Malmö. Startar alltid med en kopp kaffe. Förbereder det sista inför dagens möten. Hinner också genomföra någon punkt på min att-göra-lista. Skönt att sätta ett streck över någon punkt.

09.00
Ledningsgrupp med mina tre taggade medarbetare. Genomgång och förberedelse av de senaste samt de kommande två veckornas viktigaste händelser. Blivit bortskämd med ständigt nya spännande projekt där såväl privata markexploatörer som kommuner önskar vidare samarbete.

11.15
Tidig lunch. Sallad med lax.

13.00
Teamsmöte där jag och en kollega presenterar Hub Park och vårt koncept för markägare som avser att ta fram detaljplan för nytt bostadsområde.

15.00
Fysiskt möte. Förhandling om köp av byggrätt för utveckling av mobilitetshus.

16.45 Ombyte till träningskläder på jobbet för att göra ett stopp på hemvägen och genomföra en löprunda. Beslutade att löprundan går längs Västra Hamnen och Ribersborg i dag. I morgon får det bli små stigar på Spillepengens naturområde. Mer lämpade för mountainbikes än löpning men passar mig utmärkt. Gillar att genomföra träningen på hemvägen. Avkopplande och ett perfekt sätt för mig att landa arbetsdagen. När jag väl är hemma släpper hunden ogärna ut mig igen.

18.15 Hemma i Västra Hamnen. Älskar att laga mat och förbereder dagens middag till de i familjen som är hemma. Fint vårväder och middagen kan ätas på vår favoritterrass där det är vindstilla i kväll.

20.00 

Lugn stund i soffan till deckarserien ”Shetland”.

21.30 

Dagens sista hundpromenad är min.

22.15 

Aktuellt och Sportnytt på SVT Play avslutar dagen.

23.15 

Zzz zzz zzz zzz.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.