En dag med Carin Stoeckmann

En vd:s dag Hur ser Carin Stoeckmanns dag ut som vd för Byggmästar´n? Följ henne från morgon till kväll.

En dag med Carin Stoeckmann
Carin Stoeckmann, 49 år, är vd för Byggmästar'n i Skåne.

Därför trivs jag med jobbet: Dels för att branschen är så rolig, kreativ och bred, dels för att dagarna skiftar så i uppgifter och innehåll, och utmanar mig inom olika områden, dels för att det är en väldigt social och kreativ miljö. Vi befinner oss i en häftig och utvecklande tid, i både bransch och företag!

05.30 Jag brukar vakna rätt tidigt, och särskilt när vi precis ställt om till vintertid, men lyckades ändå sova till 05.30, och kliver upp, före mitt inställda larm. Lurvas, vår nye familjemedlem (hund) sedan augusti, upptäcker till sin förtjusning att jag har vaknat och kastar sig över mig. Troligen inte för att han är glad att se mig, utan snarare beror det på att han känner sig redo för frukost. Jag kliver upp och går direkt in i köket där jag startar upp kaffeautomaten så jag kan ta en liten espresso. Lurvas följer mig noga med blicken och blir glad när jag sedan vandrar vidare till köksbänken där hans blöta mat står redo. Jag ställer ned den. Han sitter ned fint och stirrar mig i ögonen och kastar sig över maten efter att ha hört det eftertraktade ordet ”varsågod”!

06.20 Lämnar hemmet för att bege mig till kontoret i Helsingborg. Lyckas ta mig in på kontoret utan att larmet går. Vi har precis bytt passagesystem, vilket inneburit en del missöden, men just idag tjuter det i alla fall inte. Det första jag gör på kontoret är att starta kaffekokaren, för att kunna avnjuta första morgonkaffet på jobbet.

07.20 Drar igång ett Skypemöte, och väntar sedan in övriga deltagare. Mötet som är internt hålls regelbundet med mina avdelningschefer, för att stämma av aktuell organisation, orderingång, samt annat aktuellt som behöver tas upp.

08.00 Idag pågår dag 2 av 3 i den fortlöpande revisionen som hålls varje höst, inför den större bokslutsrevisionen i februari. Vi har tre revisorer plus en praktikant på plats. De sitter i vårt konferensutrymme och kan snabbt och enkelt kliva in i mitt rum för frågor som uppstår hos dem. Den stora avstämningspunkten för min del är ”pågående arbeten”, som är en central post i ett bokslut med successiv vinstavräkning.

På kontoret finns också några höstlovsbarn som engagerar sig i Lurvas. Emellanåt dyker de upp inne på mitt rum för att dryfta lite Lurvasfrågor.

10.00 Dyker en reporter och en fotograf dök upp för en intervju gällande mitt engagemang i Sveriges Byggindustrier och vårt hållbarhetsarbete inom Byggmästar´n i Skåne.

11.00 Intervjun avslutas med fotografering på kontoret. Mina medarbetare är luttrade och skrattar gott när jag vandrar runt på kontoret i olika positioner för bra bilder. Jag och fotografen kör sedan till ett av våra bostadsprojekt i Borstahusen, Landskrona för ytterligare lite fotografering. Jag kliver ur bilen, byter till skyddsskor och sätter på mig hjälmen. Varseljackan är redan på. Direkt när jag kliver in på bygget checkar jag in i personalliggaren. Därefter klär vi fotografen i rätt skyddskläder, innan vi beger oss ut. Återigen skrattar medarbetarna åt jakten på de perfekta bilderna. Jag är inte direkt förtjust i att bli fotograferad, men har insett att jag måste acceptera det.

12.00 I bilen på väg till kontoret, köper en burgare och passar på att ringa upp en leverantör för att lösa en fråga som låg på bordet. Tillbaka på kontoret försöker jag hinna med lite andra uppgifter också, såsom att attestera leverantörsfakturor, bråka med ett prognosark, svara på mejl och planera möten och utbildningar.

14.00 På eftermiddagsfikat bjuder min kollega på en smarrig tårta. Han ska gå på föräldraledighet. Vi gör några sista avstämningar av hans uppgifter. Jag uppdaterar även ett material till en arbetsmiljöutbildning som jag själv ska hålla i.

17.00 Direkt efter jobbet beger jag mig vidare till stallet. Det är tisdagsträning för dottern, i hoppning. Jag tycker det är kul att kunna vara med där ibland och filma lite åt henne, men också för att kunna snacka lite skit med andra föräldrar. Det är rätt befriande att slippa prata bygg. Där snackar vi hästar, härstamningar, tävlingar, prylar med mera. Dessutom hjälper vi till med hinder eller plockar skit, vilket är perfekt efter en dag på jobb. Efter träningen passar vi på att kvällsfodra alla hästar i stallet, sopa en sista gång och sedan runt

20.30 Kör vi hemåt.

21.10 Väl hemma äter vi kvällsmat. Jag duschar och slappar lite i soffan. När jag sitter i soffan startar jag min dator för lite smått jobbpyssel inför morgondagen. Jag uppdaterar mig lite på nyhetsfronten och går sedan och lägger mig.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.