DHL Express Europas bästa arbetsplats

HR & Arbetsmiljö För andra året i rad har DHL Express utsetts till Europas bästa arbetsplats av medarbetarundersökningen Great Place to Work. Investeringar i medarbetarna och företagskulturen har bidragit till topplaceringen.

DHL Express Europas bästa arbetsplats
År 2021 rankades DHL Express även som både världens och Europas bästa arbetsplats av Great Place to Work. Foto: Adobe Stock

– Jag är oerhört stolt över att våra medarbetare känner ett så starkt engagemang för att jobba hos oss. Det visar att våra investeringar i företagskulturen och medarbetarnas hälsa har gett resultat. Att människor trivs på arbetet är viktigt både för deras välmående, företagets lönsamhet och samhället i stort, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express i Sverige.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Rankingen Great Place to Work bygger på en analys av medarbetares anonyma svar om sin upplevelse på jobbet, både vad det gäller förtroende, innovation, företagsvärderingar och ledarskap. Företag bedöms också utifrån sitt engagemang att skapa en arbetsplats som inkluderar alla anställda.

– Vi på DHL Express tar ansvar för att alla medarbetare har goda förutsättningar för hälsa och välmående, både på arbetsplatsen och på fritiden. Det gör vi bland annat genom att erbjuda våra anställda samtal med psykolog, hälsosamma matval och ett friskvårdsbidrag som räcker långt och länge. Vi arbetar konsekvent med att skapa en inkluderande kultur där alla får möjlighet att utvecklas, berättar Lisa Göthberg, HR-chef på DHL Express Sverige.

I slutet av mars 2022 utsågs DHL Express till en av Sveriges bästa arbetsplatser av medarbetarundersökningen Great Place to Work. År 2021 rankades DHL Express även som både världens och Europas bästa arbetsplats av Great Place to Work.

DHL Express har 110 000 anställda och verksamhet i 220 länder och territorier.

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.