De blev Årets Företagare 2023

Utmärkelser Bröderna Adam och Daniel Brånby från Woolpower blev Årets Företagare i Sverige 2023 och Madelene Törnblom från Maya Delorez vann Årets Unga Företagare i Sverige 2023.

De blev Årets Företagare 2023
Vinnarna av Årets Företag och Årets Unga Företagare Foto: Fotograf Ristenstrand

Sedan 1972 har Woolpower tillverkat underställ och strumpor med hög slitstyrka och lång livslängd i sin fabrik i Östersund. När bröderna Adam och Daniel Brånby tog över verksamheten 2010 valde de att utveckla och bredda hållbarhetstanken ytterligare.

– Det känns fantastiskt! Vi har ett otroligt bra team, vi har lyckats knyta an riktigt duktiga och smarta människor och det är det som gör att vi står här idag, säger Daniel Brånby.

Hoppas kunna inspirera andra

I kategorin Årets Unga Företagare fick Madelene Törnblom med sitt företag Maya Delorez priset. 2018 grundade hon ridsportmärket och e-handlaren Maya Delorez. Företagets omsättning passerade 100 miljoner kronor förra året, och gjorde det dessutom med god lönsamhet.

– Jag hoppas att kunna inspirera andra att våga satsa på sina drömmar. Om jag har lyckats med mitt företag med det lilla kapital jag startade med så hoppas jag kunna uppmuntra andra att göra en karriär inom det de har passion för, kommenterar Madelene Törnblom.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.