Dags för avspark

Kick off är det stora temat i detta nummer. Mitt starkaste minne av en kick off var när hela företaget för några år sedan åkte till en liten plats vid Vindelälven som heter Ekorrsele. Vi bodde i små stugor utan el och rinnande vatten, forspaddlade och badade badtunna. Men det var också ett tillfälle där vi fick chansen att samla hela företaget, prata om våra gemensamma mål och vårt arbete och möjlighet att lära känna varandra utanför kontorsmiljön. Det blev någonting mer än bara en skojig aktivitet.

Som en startpunkt på det nya verksamhetsåret finns det stora möjligheter att fylla kick offen med både en symbolisk, känslomässig och rent strategisk dimension. Organisationsforskaren Carin Eriksson-Lindvall menar att den till och med har en större betydelse än många tror. Den påverkar medarbetarna både före, under och efter konferensen. Hennes råd är att du som vd engagerar dig och tar ansvar för att planera och följa upp kick offen. Men se upp för fallgroparna, för de finns!

Det här numret markerar också avsparken för mig som chefredaktör för Vd-tidningen. Den har nu drygt ett år på nacken och har redan visat sig bli en succé med en troget växande prenumerationsskara. Det känns därför otroligt spännande att få ta över tidningen i det här läget och ytterligare vässa den så att den kan leva upp till sitt kaxiga uppdrag, att vara din källa till kunskap för framgång och lönsamhet.

Jag är också nyfiken på vad du tycker om tidningen, hur du har nytta av den i din vardag och vilka artiklar du vill läsa framöver. Så tveka inte att höra av dig till mig med dina synpunkter!

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.