3 tips för att få ett bättre kaffe på jobbet

Arbetsmiljö Sverige tillhör ett av världens mest kaffekonsumerande länder. Per capita dricker vi hela 8,2 kilo kaffe per år, varav en stor del förtärs på jobbet. Det är nämligen på arbetsplatsen som många spenderar majoriteten av sin tid. Dessvärre är det också där som man tycks klaga som mest på kaffet.

3 tips för att få ett bättre kaffe på jobbet

Företaget Beans in Cup delar här med sig av 3 tips för att få bättre kaffe på jobbet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

1. Välj kaffemaskin med omsorg

För att kunna avnjuta en god kopp kaffe på jobbet gäller det inte enbart att välja bönor med omsorg. Du måste även se till att välja en högkvalitativ kaffemaskin som klarar av att tillreda den typ av kaffe som du och dina kollegor vill dricka.

Fundera därför på om det är traditionellt bryggkaffe, rivig espresso eller också välbalanserade kaffedrycker som lockar mest. Kanske finns det flera olika viljor på arbetsplatsen? Beroende på vad som lockar mest kan en:

• Kaffebryggare

• Espressomaskin

• Kaffemaskin

…vara bäst lämpad för er.

2. Bekanta dig med olika kaffesorter

Det är stor skillnad på kaffe och kaffe. För att lyckas få ut det mesta av er kaffeautomat på jobbet gäller det därför att fylla den med en sort som tilltalar just era smaklökar.

Varje kaffe har sin egna unika smakprofil som påverkats av samtliga steg i framställningsprocessen, det vill säga. vilken typ av buske eller träd som kaffet härstammar ifrån, när det har skördats och hur det har rostats.

Kaffe är en komplex dryck som innehåller mellan 800 och 1000 smakaromer, däribland nougat, svartpeppar, röda vinbär, muskot, mandlar, kakao och honung för att bara nämna några. För att lyckas fylla er kaffemaskin med passande bönor gäller det således att bekanta dig med olika kaffesorter

3. Välj ett miljö- och rättvisemärkt kaffe

Ett bra kontorskaffe bör inte bara smaka gott. Det bör också göra gott för såväl människor som miljön. Våra konsumtionsvanor har nämligen lett till att kaffe snart riskerar att bli en bristvara. För att förhindra detta gäller det att vi tillsammans tar större hänsyn till kaffets ursprung och väljer produkter som är både miljö- och rättvisemärkt.

Genom att välja ett certifierat och ekologiskt kaffe kan du vara säker på att det odlats utan, eller i alla fall med väldigt lite bekämpningsmedel. Något som dels medför mindre gifter i naturen kring plantagerna samt bättre arbetsförhållanden för odlarna, men också en bättre smak.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.