nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Shutterstock

3 tips för att hålla dig i form på affärsresan

I en undersökning gjord av Tns Sifo på uppdrag av Resia Företag uppger en femtedel av affärsresenärerna att de äter mer onyttigt när de reser i jobbet. Många sover också sämre, dricker mer öl och vin på kvällarna samt har ingen tid till träning. 

Nina Olsson, resesäljare på Resia Affärsresor konstaterar att många utsätts för fler frestelser när de reser i jobbet. Affärsresan innebär ofta sociala tillställningar med kunder och kollegor och det kan vara svårt att tacka nej till fika under mötet samt god mat och dryck på kvällen.

– Men samtidigt ser vi att många hotell- och konferensanläggningar satsar stort på att erbjuda sina gäster en sund meny i restaurangen, fräschare fika och ett bra gym. Affärsresenärerna ställer också allt högre krav på ett boende med gym eller närhet till löpspår och företag efterfrågar förslag på konferensaktiviteter kopplade till hälsa, säger Nina Olsson.

Undersökningen visar att det är vanligt att man börjar dagen med en mer onyttig frukost än hemma. Forskaren, PT:n och kostrådgivaren Louise Andersson på Vetenskapshälsan bekräftar också att det är vanligt att affärsresenärer har svårare för att leva hälsosamt och att många inte hinner träna. 

Hon menar att för många är maten den största boven när man reser mycket i jobbet. Det är svårt att få tag på bra mat under själva resorna och det är fortfarande vanligt med kanellängder och tårtor på mötesbordet.

– Har man varit på resande fot en hel dag och slarvat med måltiderna är det inte konstigt att man inte kan låta bli godsaker på eftermiddagen. Att ”äta för andras skull” är också vanligt och det kan vara ännu svårare att säga nej i affärssammanhang,  berättar Louise Andersson. 

Topp 5 – Så påverkas hälsan negativt på affärs- och konferensresan

1. Att jag äter mer onyttigt 

2. Att jag sover sämre 

3. Att jag dricker mer öl och vin på kvällarna 

4. Att jag inte hinner träna 

5. Att jag inte kan låta bli fika och godsaker vid mina möten 

PT:ns bästa tips för att hålla dig i form på affärsresan  

• Planera och prioritera. Ät ren mat, frukt och grönt. 

• Ta med dig eget mellanmål 

• Ta vara på vardagsmotionen – en snabb promenad före mötet

Fler nyheter

Alla chefer är inte psykopater

Du hör ett tal om Fidel Castros förträfflighet. Samtidigt får du höra att talaren blivit ombedd att argumentera för denna hållning. Tror du talaren uppskattar Castro? Troligen gör du det. I experiment som gjorts på just det här sättet visar det sig människor tror att talaren tycker så här om Castro – man skiljer inte […]

Förvalta kunderna och nå framgång

Lönsamhet är nära kopplat till förmågan att behålla kunder över tid. Men det är de lönsamma kunderna och kunder med potential ni behöver. Så ta reda på vilka som är era bästa kunder och att sedan se till att ta hand om dem.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här