Vilken dag!

Ledningsgruppsdagen Det fanns tid för att lyssna och lära sig, men det fanns också tid för att mingla och nätverka under Vd-tidningens arrangemang Ledningsgruppsdagen på Stockholmsmässan.

Vilken dag!

450 deltagare från ledningsgrupper runt hela landet tog del av det späckade programmet på Ledningsgruppsdagen 2024.

Ledningsgruppsdagen riktar sig till medlemmar i ledningsgrupper i främst medelstora företag som vill få verktyg och råd för ett effektivare och smartare arbetssätt som i förlängningen leder till lönsammare verksamheter. Dagen gick under rubriken ”effektivt ledningsgruppsarbete i en föränderlig värld” och det temat präglade många av föredragen.

Key not-talaren Anders Hedin är cancerforskaren och chefen som blev internationellt efterfrågad talare och ledarskapskonsult. Han inledde med ett engagerande föredrag om vad framtiden kräver för ledarskap och landade i att framtidens ledare liknar forskaren. Forskare var också nästa talare, Maria Tornberg som drog på sina kunskaper från hjärnforskningen när hon talade om ledningsgruppens uppdrag och ansvar.

Kunniga Monika Lindberg, redovisningskonsult på Grant Thornton, lärde ut hur utveckling och förändrat affärslandskap ställer nya krav på kostnadskontroll och kostnadsstruktur. Efter henne tog Formas generaldirektör Johan Kuylenstierna vid och höll ett medryckande tal om hur det som beskrivs som en klimatkris också kan innebära oanade möjligheter för företagen. Bara vi inte pratar om ”grön omställning” hela tiden…

Energiboost

Efter en god lunch fick publiken möjlighet att fördjupa sig i tre välbesökta spårval: effektfulla möten, strategi och omvärlden, med några av de kunnigaste talarna inom områden som strategi och målstyrning, krishantering, AI:s roll som arbetsverktyg för ledningsgruppen, hur man skapar bra möten och lyckas med sin digitala transformation.

Dagen näst sista talare var Anna Landgren på Nya Ledarskapet, som ville öka åhörarnas förståelse för vad som krävs för att utveckla en god gruppdynamik i ledningsgruppen. Dagen avrundades med en riktig energiboost med tv-kända psykologen Fredric Bohm, som drog ner skrattsalvor och engagerade med halsbrytande liknelser mellan landslaget i ishockey, rugbylaget i Eskilstuna och ledningsgruppen. Och slutligen bubbelmingel med glad stämning. Tack för den här dagen!

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.