Lucka 3: Mikael Dolietis

Vd-kalendern Bakom tredje luckan i Vd-tidningens julkalender gömmer sig Mikael Dolietis, vd för Alingsåshem, tillträdande vd för Älvstranden Utveckling AB.

Lucka 3: Mikael Dolietis

I stället för choklad gömmer sig ett råd bakom varje lucka, råd som vi samlat ihop från vd:ar i diverse branscher. Tanken är att du ska få inspireras till nya tag inför nästkommande år, och dessutom är det mycket mer hållbart med kunskap än med klappar, tycker vi! Här är rådet som gömmer sig bakom dagens lucka.

Mikael Dolietis, vd Alingsåshem, tillträdande vd för Älvstranden Utveckling AB:

– Att delegera mer. Helt enkelt lita på att organisationen kan ta hand om frågorna. Det önskar jag att jag hade fått höra tidigare i karriären, men det har jag lärt mig den hårda vägen så att säga, med åren och med hjälp av tips från kollegor. Jag tror att det är många som inte gör det som ny vd, då ska man vara stålmannen och klara av allting, men det blir inte bra och hämmar ens chefer i organisationen. Jag brukar tänka, hur skulle jag själv om jag satt i ledningsgruppen vilja bli behandlad av vd? Då vill jag inte att vd:n ska peta i allt och ha en lösning på allt, utan att vd:n låter mig göra min uppgift och tror att jag klarar det. Det sänder signaler i fråga om tillit och förtroende.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.