Tove Jarl blir vd för Ung Företagsamhet

På nytt jobb Ung Företagsamhet har sökt vd sedan oktober 2022. Nu har de rekryterat Tove Jarl från Axiom Insights.

Tove Jarl blir vd för Ung Företagsamhet

Tove Jarl tar över vd-posten för Ung Företagsamhet Sverige (UF). Hon kommer närmast från idag vd på insikts- och analysbyrån Axiom Insights, som hon varit med och grundat och fortfarande är vd för. Hon har sedan tidigare bland annat varit chef för opinionsanalys vid Svenskt Näringsliv.

Som vd för UF vill hon arbeta för att öka synligheten för det arbete organisationen gör över hela landet.

– Jag är glad och hedrad över förtroendet att få leda en så samhällsviktig organisation. Ung Företagsamhet bidrar till en positiv samhällsutveckling genom att stärka ungas förmåga att tro på sig själva och vara företagsamma, säger Tove Jarl i ett pressmeddelande.

Tillträder i augusti

Ung Företagsamhet (UF) är en rikstäckande, ideell och politiskt obunden organisation som utbildar unga i entreprenörskap. Som vd kommer Tove Jarl att ha det operativa ansvaret för att se till att organisationen växer och utvecklas inom sina tre verksamhetsområden: grundskolan, gymnasiet och UF alumni.

Sedan Cecilia Nykvist lämnade vd-posten i oktober 2022 har Ung Företagsamhet sökt ny vd.

– Vi är väldigt glada över att utse Tove till ny vd och är övertygade om att hon är rätt person att leda verksamheten framåt mot vår vision; ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet, säger Carola Lemne, styrelseordförande i Ung Företagsamhet Sverige i samma pressmeddelande.

UF:s kvalitetschef Pontus Ekstam kommer att vara tillförordnad vd tills Tove Jarl tillträder i augusti.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.