Joanna Björnklint Assia ny vd på Imbox

På nytt jobb Joanna Björnklint Assia är ny vd på Imbox. Hon efterträder därmed Joakim Rosén, som ska fokusera på försäljning och affärsutveckling i bolaget.

Joanna Björnklint Assia ny vd på Imbox
Joanna Björnklint Assia efterträder grundaren Joakim Rosén som vd på Imbox.

Joanna Björnklint Assia har varit hr-chef och ansvarig för strategi- och ledningsgruppsarbete på Imbox sedan 2021. Hon har nu tagit klivet till vd-posten på företaget, som erbjuder en helt egenutvecklad mjukvaruplattform för kundservice.

– Jag ser fram emot få leda utvecklingen av Imbox för att ta oss till nya höjder, där fokus, parallellt med tillväxt, kommer att ligga på att behålla vår unika familjära känsla, närheten till kunderna, kvaliteten i våra leveranser och det engagerade, nyfikna drivet hos våra medarbetare. Vi har hela tiden vågat vara först med att testa nya saker och det kommer vi fortsätta att vara. Tack vare att all vår utveckling sker inhouse kan vi arbeta agilt och snabbfotat, baserat på vad kunderna efterfrågar, säger Joanna Björnklint Assia i en presskommentar.

Vill hålla fast vid det familjära

Genom avancemanget efterträder hon därmed grundaren Joakim Rosén, som lämnar vd-posten för att fokusera på sin roll som försäljningschef och affärsutvecklare.

– Mitt hjärta har alltid legat på försäljningssidan – det är i mötet med våra kunder och användare som jag hittar min energi och glöd och det är också här jag kommer lägga mitt fokus framåt, säger Joakim Rosén i en kommentar.

Imbox grundades för tio år sedan och företagets molnbaserade plattform har byggts ut med allt fler funktioner genom åren. Johanna Björnklint Assia har som vd målet att sikta på tillväxt men samtidigt hålla fast vid det hon beskriver som den ”familjära” känslan i företaget, med bland annat fokus på närhet till kund och högt medarbetarengagemang.

– Vi har hela tiden vågat vara först med att testa nya saker och det kommer vi fortsätta att vara. Tack vare att all vår utveckling sker inhouse kan vi arbeta agilt och snabbfotat, baserat på vad kunderna efterfrågar, vilket givetvis är en viktig framgångsfaktor, kommenterar hon.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.