Johan Karlsson ny vd på Dustin

På nytt jobb Dustin har utsett Johan Karlsson till ny vd. Han har varit finanschef på Dustin sedan 2009 och tillträder i sin nya roll den 3 april.

Johan Karlsson ny vd på Dustin
Johan Karlsson blir ny vd på Dustin.

Dustin är en av Nordens största återförsäljare av IT-produkter och IT-lösningar. När nuvarande vd:n Thomas Ekman går vidare till vd-posten för Axel Johnson (Dustins största ägare med 27 procent av aktierna) har man hittat efterträdaren. Ide egna leden.

Johan Karlsson har varit i bolaget sedan 2009 och kommer närmast från posten som CFO, finanschef. Han har tidigare varit Regional Finance Director på Tech Data och CFO på ACO Hud Nordic, och har en civilekonomexamen från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Utöver arbetet på Dustin är han styrelseordförande Adlibris samt styrelseledamot i Kontext Agency of Scandinavia och Permascand Top Holding.

Nyfiken med kommersiellt fokus

Från styrelsens sida motiverar man rekryteringen med bland Johan Karlssons kännedom om bolaget.

– Johan har lång erfarenhet och gedigen kunskap om Dustin och marknaden bolaget verkar på. Han har tagit stor del i att utveckla Dustins strategi och är med sitt starka ledarskap rätt person att med kontinuitet fortsätta leda bolaget framåt, säger Mia Brunell Livfors, Dustins styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Av sin företrädare Ekman beskrivs Johan Karlsson som nyfiken och med stark kommersiellt fokus. Som vd säger han sig vilja utveckla Dustin vidare för att ytterligare stärka bolagets position på marknaden.

– Kombinationen av den interna kompetensen och de underliggande marknadstrenderna ger oss rätt förutsättningar för långsiktigt lönsam tillväxt, säger han i en kommentar.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.