Donald Hayes ny chef över Avis i Skandinavien

På nytt jobb Stor erfarenhet både av företaget och av grön omställning. Så beskrivs nya Skandinavienchefen i hyrbilsföretaget Avis, Donald Hayes.

Donald Hayes ny chef över Avis i Skandinavien
Donald Hayes, nuvarande Norgechef och snart Skandinavienchef på Avis.

När hyrbilsföretaget Avis utser ny vd för de skandinaviska länderna är det bland de interna förmågorna med stor erfarenhet av bolaget man har letat. Donald Hayes har arbetat nästan 30 år i företaget och är för närvarande Norgechef. Han har arbetat inom Avis på marknader i både Storbritannien och Nya Zeeland utöver Norge.

Som chef för Avis i de skandinaviska länderna förväntas han leda implementeringen av den globala affärsplanen på de olika marknaderna, vilket bland annat innefattar ett övergripande ansvar för den operativa verksamheten, den kommersiella funktionen och bilflottan.

– Jag har haft chansen att jobba inom allt från biluthyrning på Avis hyrbilsstationer, till chefsroller inom affärsutveckling på företaget. Därför hoppas jag i min nya roll kunna ge mina team i Norge, Sverige och Danmark samma möjlighet att utvecklas inom Avis, men även stärka vårt nordiska samarbete med utökade gemensamma resurser, säger Donald Hayes i en presskommentar.

– På så sätt tror jag att vi tillsammans kan uppnå ännu högre kvalitet gentemot våra kunder i Skandinavien.

Erfarenhet av grön mobilitet

Förutom hans övergripande erfarenhet av verksamheten beskrivs han också som mycket insatt i grön mobilitet. Han kommer att fortsätta leda verksamheten mot hållbara alternativa på hyrbilsmarknaden som ny chef för Sverige och Danmark. Det innebär bland annat ställa om flottan till en majoritet av laddbara bilar. I dag är 68 procent av Avis bilar i Skandinavien antingen laddhybrider eller rena elbilar.

– De senaste åren har vår bransch genomgått en snabb utveckling, där nya konsumenttrender och mobilitetslösningar har bidragit till att driva biluthyrningsindustrin mot nya miljömässiga lösningar, kommenterar Donald Hayes.

– I Norge har vi lyckats motivera norrmännen till att välja elbilar genom att göra det till det lättaste och mest attraktiva valet. Det är även så vi kommer att arbeta med hållbarhet i Avis i hela Skandinavien, genom att fortsätta göra det hållbara valet av våra laddbilar lättare och mer attraktivt för våra kunder.

Du hittar mer om Avis här

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.